De boodschappen
150 gram spekreepjes
250 gram bloem
mespunt zout
150 gram koude boter blokjes
6 vrije uitloop eieren
250 gram crème fraiche (125 gr)
200 gram Gruyere, geschaafd
zeezout & versgemalen zwarte peper
Een overbekend traditioneel Frans recept is de quiche Lorraine. Recepten zijn niet voor niets een traditie geworden in binnen- en buitenland, het betekent dat ze overal graag gegeten worden. Met deze quiche kunnen wij dat zeker begrijpen en ook de kids lusten hem graag.
Wij maken haar (of hem) vandaag met spek en kaas maar ter variatie kun je hem extra vullen met ui, tomaat, spinazie, broccoli of prei.
Zo maak je deze heerlijke quiche
Zeef bloem en zout in een grote kom.
Wrijf de boterblokjes in het meel.
Kneed deeg het met 30 ml water glad.
Rol het deeg in een bal en trek er plastic folie over.
Zet het deeg opzij en laat het een paar uur rusten.
Vet een ronde bakvorm van +/- 25 cm in.
Breek de eieren in een grote kom.
Doe de crème fraiche erbij.
Mix eieren en crème fraiche luchtig.
Bak de spekblokjes knapperig.
Laat het spek uitlekken op keukenrol.
Rol het deeg uit op bakpapier.
Verwarm de oven voor op 220°c.
Keer het papier om boven de vorm.
Druk het deeg aan en verdeel het spek erover.
Giet het eimengsel over de spekblokjes.
Breng de quiche op smaak met zeezout en zwarte peper voordat hij in de oven gaat.
Bak de quiche in het midden van de oven voor in 20 minuten.
Draai de oven omlaag naar 180°c en strooi de kaas op de quiche.
Neem de quiche na +/- 25 minuten uit de oven en laat hem iets afkoelen.
Snij de quiche Lorraine in punten en geef er een simpele salade bij.