Voor de rabarbervulling
500 gram rabarber, in stukken van 2 cm
sap en rasp van ½ sinaasappel
100 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel. maïzena
Voor de crumble topping
150 gram bloem
50 gram amandelmeel
75 gram rietsuiker
75 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram koude boter, in blokjes gesneden
0ptioneel: 50 gram pecan noten
De rabarber crumble valt bij ons klein uit omdat wij maar 200 gram rabarber hebben, ipv de 500 gram uit het recept. We hebben de rest er natuurlijk op aangepast maar het is toch jammer, we hadden liever een prachtige, grote crumble gemaakt. Ze zijn namelijk heel erg lekker, echt een beetje teleurstellend! Maar hier is voor jullie het hele recept :D
Zo maak je een grote rabarber-crumble
Was de rabarber en de sinaasappel grondig.
Rasp en pers de gehalveerde sinaasappel.
Doe sap en rasp met de suiker in een steelpan.
Doe de rabarder er bij, breng het op mediumhitte aan de kook.
Laat de rabarber 10 minuten sudderen.
Zo maak je de crumble
Doe de crumble-ingrediënten - behalve de noten - in een kom.
Wrijf de suiker en meel (beide) in de boter tot je kruimels hebt.
Meng de gehakte pecan-noten door de crumble.
Verwarm de oven voor op 180°C
Roer de maizena door de rabarber.
Doe de rabarber in de schaal.
Strooi de crumble er bovenop.
Zet de schaal(tjes) in de oven.
Bak de rabarber crumble in 35 tot 40 minuten goudbruin en bubbelend
De crumble is kokend heet, laat even afkoelen!
Serveer de rabarber-crumble met ijs, slagroom of custard.