Boodschappenlijst
150 gram bloem
1 eetlepel cacaopoeder
1 theelepel baksoda
50 gram boter, zacht
150 gram fijne suiker
1 groot biologisch ei, losgeklopt
1 theelepel vanille-extract
100 ml karnemelk
50 ml plantaardige olie
1 theelepel witte wijnazijn
1 eetlepel rode gel kleurstof
Voor moederdag willen de mini-monsters graag red velvet cupcakes bakken voor mama. Met cheesecake botercrème er op? Ja, dat vindt ze vast lekker. Zullen we dan ook zelf een hartje maken, van chocolade voor er op? Nee dat hoeft niet, ze willen liever sprinkels. Dat kan ook.
Zo maak je red velvet cupcakes
Verwarm de oven voor op 180°/160° hete lucht
Zet de papieren vormpjes in het bakblik.
Meet en weeg bloem, cacao, baksoda en zout af.
Zeef het allemaal tegelijk en roer het dan door elkaar.
Zet de kom met het meelmengsel even opzij.
Doe boter en suiker in een grote kom.
Mix tot het bleek en romig is.
Klop het ei los met de mixer.
Mix het ei door het beslag.
Mix de vanille er door.
Doe de karnemelk erbij.
Met de olie en azijn en mix kort door.
Pak dan de kom met het meelmengsel er bij
Vouw het in drie delen in.
Voeg de voedingskleurstof toe.
Schep het er luchtig door.
Schep de vormpjes 3/4 vol.
Schuif het bakblik in de oven.
Bak de cupcakes +/- 15 minuten.
Laat de cupcakes afkoelen.
Pak de botercrème die we gisteren al maakten erbij en laat het op kamertemperatuur komen
Spuit rozetten op de Red Velvet cupcakes.
Strooi er sprinkeltjes over.
Fijne moederdag!