De boodschappen
2 vrije uitloop eiwitten
druppels citroensap
200 gram poedersuiker + extra
200 gram amandelmeel
2 eetlepels amandel-essence
1 vanillestokje
schil van 1 sinaasappel, geraspt
De zachte amandelkoekjes die we vandaag maken worden eigenlijk vooral in Sienna tijdens de kerstdagen gegeten, maar wij vinden ze het hele jaar door erg lekker. Het recept is van de Toscaanse foodblogger Giulia Scarpaleggia en komt van de Great Italian Chefs website. Hou er rekening mee dat er een nacht in de ijskast nodig is om de smaken te blenden, dus je bakt de koekjes een dag later!
Zo maak je ricciarelli-koekjes
Trek huishoudfolie over de kom en zet hem een nacht in de ijskast
Dag 2
Verwarm de oven tot 160°C en leg een vel bakpapier op je bakplaat. Leg de koekjes er op enige afstand van elkaar op, ze lopen iets uit!
In een afgesloten koekjesblik kun je de lekkere ricciarelli wel even bewaren.