De boodschappen
60 ml olijfolie
100 gram sjalotten
2 teentjes knoflook
zeezout & versgemalen zwarte peper
1,5 groenten-bouillonblokje
1,5 l kokend water
400 gram risotto rijst
500 gram gemengde paddestoelen
150 gram parmezaanse kaas
300 gram pancetta
1/2 bosje bieslook
200 gram cherrytomaten
Risotto maken is nog niet zo gemakkelijk! Als je het een Italiaanse chef ziet doen denk je misschien van wel maar als je eenmaal bezig bent merk je pas hoe moeilijk het is. Risotto hoort smeuig te zijn maar niet nat, wel gaar maar niet klef. Best moeilijk dus! Maar als het is gelukt dan was het ook echt de moeite waard, zo lekker!
Zo maak je Risotto con funghi parmigiano
Hak de sjalotten fijn.
Verhit 45 ml olijfolie in een koekenpan.
Bak de sjalotten glazig.
Bak de geperste knoflook even mee.
Voeg de risotto rijst toe en blijf aldoor roeren tot de rijst heet is.
Blijf aldoor roeren terwijl de rijst doorzichtig begint te worden.
Maal zwarte peper en zeezout naar smaak over de rijst.
Maak bouillon en schenk het in gedeelten bij de hete rijst.
Blijf aldoor roeren tot de bouillon door de rijst is opgenomen.
Herhaal dit tot de bouillon op en de rijst verzadigd is.
Kook de rijst zo gaar in 18-20 minuten, zet de pan van het fornuis.
Bak het spek knapperig in de rest van de olie.
Snij de paddestoelen klein.
Bak de paddestoelen een paar minuten mee.
Voeg de gesneden tomaten toe.
Roer de groenten/spek door de risotto.
Doe de parmezaanse kaar erbij.
Roer de geknipte bieslook er door.
Schep de risotto even goed om zodat het een geheel wordt.
Serveer de risotto in diepe, verwarmde borden. Garneer met bieslook.