Boodschappenlijst
1 kilo aardappelen
750 gram gekruide varkensrollade
2 eeytlepels zonnebloemolie
500 gram spruiten
2 eetlepels olijfolie
versgemalen zout & peper
½ rode kooltje
100 ml rijstazijn
1 klein uitje
5 eetlepels yoghurt
Vandaag maken we ons kerstdiner, varkensrollade met spruitjes! Klinkt het naar het kerstmenu van oma? Maar dat is het niet, we eten er gebakken aardappelen bij, de spruitjes roosteren we in de oven en we maken een frisse, zoetzure rode kool salade. We gaan relaxed beginnen en straks...gezellig eten!
Zo maak je rollade met geroosterde spruitjes etc
Neem de rollade uit de ijskast en laat in 1 uur op kamertemperatuur komen
Schil en was de aardappelen.
Kook de aardappelen beetgaar.
Laat de aardappelen afkoelen.
Bereid de spruitjes voor
Maak de spruiten schoon.
Snij ze door de helft.
Druppel de olijfolie er over.
Breng op smaak met peper&zout.
Schuif de spruiten in de oven maar zet de oven nog niet aan
Bereid de rode kool salade voor
Snij de rode kool dun.
Was de kool en laat het uitlekken.
Doe in een kom met de azijn, zout & peper.
Pel een uitje.
Hak het uitje fijn.
Doe het uitje bij de rode kool.
Dek de rode koolsalade af.
Laat de rode koolsalade 30 minuten marineren
Braad nu de rollade, die heeft - afhankelijk van het gewicht - de meeste tijd nodig
Bak de rollade rondom bruin.
Laat de rollade +/- 40 minuten sudderen.
Neem het vlees - als het klaar is - uit de pan.
Terwijl de rollade suddert rooster je de spruitjes 15 - 20 minuten in de oven, op 160°C
Laat de rode koolsalade uitlekken in een zeef
Bak de aardappelen goudbruin
laat het vlees - als het klaar is - 10 minuten rusten
Pak de spruiten uit de oven.
De aardappelen zijn bijna klaar.
Meng de salade met de yoghurt.
Snij het vlees in dunne plakken.
Leg de aardappelen op het bord en de groenten er bij.
Leg tot slot de gesneden rollade er bij.
Fijne kerstdagen!