De boodschappen
200 gram (melk)chocolade
4 eierdooiers
50 ml water
100 gram suiker
570 ml slagroom
50 gram chocolade (voor decoratie)
200 gram (melk)chocolade
4 eierdooiers
50 ml water
100 gram suiker
570 ml slagroom
50 gram chocolade (voor decoratie)
Materiaal
springvorm van 18-20 cm
plastic huishoudfolie
springvorm van 18-20 cm
plastic huishoudfolie
In januari heb je meestal alle feestelijke etentjes achter de rug maar dan...is er iemand jarig. Deze chocolade-ijstaart is erg lekker en supersnel gemaakt!
Hak het blok chocolade eerst in kleine stukjes.
Hak de stukjes daarna in de blender tot schilfers.
Zet water en suiker op, laat het 3-4 minuten doorkoken.
Bekleedt alvast de springvorm met vershoudfolie.
Scheidt ook alvast de dooiers van het eiwit.
Voeg het stroopje aan de chocoladeschilfers toe.
Mix tot de chocolade is gesmolten.
Klop 1 voor 1 de eierdooiers erdoor tot het mengsel luchtig is.
Klop de slagroom lobbig, niet stijf.
Zoals op deze foto, geklopt in zachte pieken.
Schep de chocolade-mix er snel doorheen.
Giet het chocolademengsel in de vorm. De taart is licht door de melkchocolade.
Zet de taart in de vriezer en laat hem een paar uur staan.
Haal de ijstaart een kwartiertje van te voren uit de vriezer en pak hem uit.
Rasp er chocolade over als garnering. Je kunt ook voor slagroom of voor vers fruit kiezen. De taart is groot genoeg voor 10-12 personen. De taart is machtig dus je hebt aan een klein stukje genoeg maar wat is ie lekker!!!