De boodschappen
200 ml water
100 gram boter
120 gram bloem
1 zakje vanillesuiker
3 vrije uitloop eieren, middelgroot
500 ml koude slagroom
3 eetlepels suiker
1 zakje klop-fix
een paar druppels citroensap
50 gram poedersuiker
100 gram aardbeien
Vandaag begint het Carnaval en Madelief bakt slagroomsoesjes. Die vindt ze het allerlekkerst en zij mag vandaag kiezen wat ze wil bakken. Ze maakt traditionele soesjes, met poedersuiker. Maar ook een paar met aardbeienglazuur, die vindt ze nog lekkerder. Ze kan het helemaal zelf, kijk maar!
Zo bak je soesjes
Verwarm de oven voor tot 200°C en leg bakpapier op de bakplaten
Klop slagroom stijf met suiker en klopfix en spuit de soesjes vol.
Roer het eiwit met de poedersuiker & citroen glanzend.
Je kunt de soesjes inpakken maar laat het glazuur goed drogen voor je het doosje sluit. Deze zijn speciaal voor Madelief.
Over de rest van de soesjes zeeft Madelief poedersuiker, deze gaan mee naar huis. :))
De soesjes zijn heel goed gelukt, ze smaken erg lekker! Goed gedaan Madelief!