De boodschappen
200 ml water
100 gram boter
120 gram bloem
1 zakje vanillesuiker
3 vrije uitloop eieren, middelgroot
500 ml koude slagroom
3 eetlepels suiker
1 zakje klop-fix
een paar druppels citroensap
50 gram poedersuiker
100 gram aardbeien
Madelief bakt slagroomsoesjes, die vindt ze het allerlekkerst en zij mag vandaag kiezen wat we bakken. Ze maakt traditionele soesjes, met poedersuiker. Maar ook een paar met aardbeienglazuur, die vindt ze nog lekkerder. Ze kan het helemaal zelf, kijk maar!
Zo bak je soesjes
Meet het water exact af en zet het laag op.
Weeg de boter ook heel precies af, dat maakt het verschil.
Doe de boter bij het water in de pan op het fornuis.
Blijf af en toe roeren terwijl de boter smelt.
Zeef het meel met de vanille bij de boter. Oeps! Vergeten het meel te zeven.
Nu moet Madelief extra stevig roeren, ze wil geen klontjes!
Kiep het soesjesdeeg uit de pan over in een grote kom.
Verwarm de oven voor tot 200°c en bekleedt de bakplaten met bakpapier.
Mix één voor één de eieren door het deeg, tot het luchtig en romig is.
Schraap langs de kanten en roer het schraapsel goed door het deeg.
Als het deeg in stukken van de lepel valt is het goed, kijk maar naar Madelief's gezicht.
Schep met 2 nat gemaakte lepels kleine bergjes deeg op het bakpapier.
Maak je vingers nat en druk de puntjes bovenop de soesjes plat.
Zet de soesjes in de oven en bak ze in +/- 15 minuten gaar. Draai dan de oven uit.
Laat de soezen in de oven staan, de deur op een kier. Laat ze verder afkoelen op een rek.
Klop slagroom stijf met klopfix en spuit de soesjes vol.
Roer het eiwit, de poedersuiker & citroen glanzend.
Wrijf de aardbeien door de zeef en roer ze door het glazuur.
Doop de soesjes in het aardbeien-glazuur.
Je kunt de soesjes inpakken maar laat het glazuur goed drogen voor je het doosje sluit. Deze zijn speciaal voor Madelief.
Over de rest van de soesjes zeeft Madelief poedersuiker. De soesjes zijn heel goed gelukt, ze smaken erg lekker!