SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Ruth Bader Ginsburg

een deel in de I Look Up To serie
Engelstalig , Prentenboek en Spelend leren
Ruth bader ginsburg homepage

I look up too Ruth Bader Ginsburg
Auteur: Anna Membrino
Illustrator: Fatti Burke
Serie: I look up to (6 delen)
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: niet
Verschenen: oktober 2018
Uitgeverij: Random House USA
EAN: 9780525579526
Prijs: € 7.99 (kartonboek)
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Ons thema van de maand maart is belanrijke vrouwen in de recente geschiedenis. We beginnen gelijk goed, met Ruth Bader-Ginsberg. Zij was de tweede vrouwelijke rechterdie werd gekozen in het Amerikaanse Hooggerechtshof. Heel belangrijk en bijzonder!

Als kind woonde Ruth met haar ouders in een arme immigranten wijk in New York. Haar moeder stimuleerde Ruth om goed haar best te doen op school en veel te leren. Ruth blonk uit in meerdere vakken en ging toen ze 17 jaar was met een studiebeurs naar de universiteit. Zij studeerde rechten, maar ze vond geen werk want in die tijd waren de meeste juristen nog mannen.

Ruth bader ginsburg 01
Ruth bader ginsburg 02
Ruth bader ginsburg 03
Ruth bader ginsburg 04

Ruth gaf niet op en uiteindelijk kreeg ze een baan als docent aan een universiteit. Daarnaast werkte ze vrijwillig als advocate voor een organisatie die zich inzette voor vouwen emancipatie en gelijke rechten, En daar zou ze haar hele leven voor blijven vechten. 

Met dat gevecht verdiende ze de bijnaam The Notorious RBG (De beruchte Ruth Bader-Ginsburg), van jongere generaties generaties vrouwen die nog steeds geen gelijke rechten hadden. Ruth was iemand voor wie je op moest passen want ze vocht als een leeuwin!

Ruth Bader-Ginsburg werd over de hele wereld bekend met haar gevecht voor gelijke rechten voor ieder mens. Want zo staat het in de Amerikaanse wet: voor de wet zijn wij allemaal gelijk en niemand staat boven de wet. Maar in de praktijk blijkt dat helaas nog steeds niet te kloppen.

Heel goed dat er voor de jongste mini-monstertjes al I look up to boeken zijn over belangrijke vrouwen in de wereldgeschiedenis. Erg leuk om deze boeken samen met ze te lezen!

3 briljant stralende sterren voor I look up to Ruth Bader-Ginsberg, van de voorlezers en hun kleine luisteraartjes!