De boodschappen
100 gram baby spinazie
500 gram nieuwe aardappels
250 gram sperziebonen
50 gram baby bietjes
6-8 kwarteleitjes
6 verse baby-vijgen
60 ml olijfolie
3 lenteuitjes
1/2 citroen, sap en rasp
2 eetlepels pittige mosterd
2 eetlepels ahornsiroop
zeezout & versgemalen zwarte peper
Een lekkere salade met nieuwe aardappeltjes in de schil gekookt en allerlei baby groenten en fruit is een goed lunchgerecht maar kan ook als avondmaaltijd gegeten worden. Warm of koud is deze salade erg lekker!
Zo maak je een salade met vijgen en kwarteleitjes
De voorbereiding
Boen de aardappeltjes schoon in warm water.
Kook ze in 15-20 minuten beetgaar.
Was de bonen in koud water en haal ze af.
Kook de sperzieboontjes ook beetgaar in 15-20 minuten.
Was de baby spinazie in ijskoud water.
Laat de spinazie goed uitlekken.
Verdeel de spinazie over de schaal.
De salade
Verdeel de boontjes er over.
Snij de bietjes in vieren.
Verspreid ze over de bonen.
Leg ook de aardappels er bij.
Kook de kwarteleitjes 2-3 minuten, naar smaak.
Snij de eitjes en de vijgen door midden en leg ze op de salade.
De dressing
Roer de olie met citroenrasp en sap en mosterd door elkaar.
Snij de lenteuien in dunne ringetjes.
Roer de uienringetjes in de dressing.
Roer de siroop door de dressing tot alles gecombineerd is.
Giet de dressing over in een mooi flesje.
Serveer de salade met de dressing er naast.