SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Salade met vijgen & kwarteleitjes

gezond & lekker
Met ei, Bijgerecht, Met vers fruit, Pasen, Met verse groenten en Salade
Easter salad side

De boodschappen
100 gram baby spinazie
500 gram nieuwe aardappels
250 gram sperziebonen
50 gram baby bietjes
6-8 kwarteleitjes
6 verse baby-vijgen
60 ml olijfolie
3 lenteuitjes
1/2 citroen, sap en rasp
2 eetlepels pittige mosterd
2 eetlepels ahornsiroop
zeezout & versgemalen zwarte peper

Easter salad side ll

Een lekkere salade met nieuwe aardappeltjes in de schil gekookt en allerlei baby groenten en fruit is een goed lunchgerecht maar kan ook als avondmaaltijd gegeten worden. Warm of koud is deze salade erg lekker!

Zo maak je een salade met vijgen en kwarteleitjes

De voorbereiding

Easter salad 01
Easter salad 02
Easter salad 03
Easter salad 04
Boen de aardappeltjes schoon in warm water.
Kook ze in 15-20 minuten beetgaar.
Was de bonen in koud water en haal ze af.
Kook de sperzieboontjes ook beetgaar in 15-20 minuten.
Easter salad 05
Easter salad 06
Easter salad 07
Was de baby spinazie in ijskoud water.
Laat de spinazie goed uitlekken.
Verdeel de spinazie over de schaal.
De salade
Easter salad 08
Easter salad 09
Easter salad 10
Easter salad 11
Verdeel de boontjes er over.
Snij de bietjes in vieren.
Verspreid ze over de bonen.
Leg ook de aardappels er bij.
Easter salad 12
Easter salad 13
Kook de kwarteleitjes 2-3 minuten, naar smaak.
Snij de eitjes en de vijgen door midden en leg ze op de salade.
De dressing
Easter salad 14
Easter salad 15
Easter salad 16
Easter salad 17
Roer de olie met citroenrasp en sap en mosterd door elkaar.
Snij de lenteuien in dunne ringetjes.
Roer de uienringetjes in de dressing.
Roer de siroop door de dressing tot alles gecombineerd is.
Easter salad 18
Easter salad side home
Giet de dressing over in een mooi flesje.
Serveer de salade met de dressing er naast.