Boodschappenlijstje
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei (klein)
1 theelepel vanille extract
300 gram (Zeeuwse) bloem
1 theelepel bakpoeder
poedersuiker
rolfondant, in diverse kleuren
Nu Sinterklaas weer op weg naar huis is, gaan we dit weekend een kerstboom kopen. Een erg vroeg maar dan kan de boom in de schuur acclimatiseren en zitten we niet - net als vorig jaar - met een veel te grote boom en dus een afgezaagde top :))
De monstertjes zijn al helemaal in de stemming! Overal in de buurt hangen lichtjes voor de ramen, staat de kerstversiering in de voortuin en zelfs al in de kamer. Niet sinds vandaag maar al voordat Sinterklaas was aangekomen. Dat kan niet bij ons, wij wachten nog een week of twee en bovendien komt eerst advent nog!
Kerstkoekjes is een ander verhaal, die kunnen nu al en zo maakk je ze, maak het deeg met ons recept!
Hier kun je ook zo'n leuke koekuitsteker bestellen
Neem het koekjesdeeg uit de ijskast.
Rol het deeg uit tot ½ cm dikte, onder bakpapier.
Steek de koekjes uit het deeg.
Leg ze op een bakplaat waarop bakpapier ligt.
Dek de koekjes af en zet ze 1 uur in de ijskast.
Bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin.
Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
Verhuis de koekjes dan naar een rooster en laat ze helemaal afkoelen, steek intussen de fondant uit
Strooi poedersuiker op je werkplek.
Wij kiezen rood voor de pick ups.
Rol het fondant dun uit en steek de auto's uit.
Snij de kerstboom van de auto af.
Rol groen fondant uit en gebruik dezelfde koekuitsteker
Steek de kerstboom uit.
Steek de voorruit uit blauw.
Steek zwarte wielen uit.
Plak alles met wat water op.
Snij kleine koplampen uit geel fondant kleine en plak ze op
Laat de waterdruppels eventjes drogen.
En klaar zijn onze toepasselijke kerstkoekjes!
Nu gaan we eerst de mooiste boom uitzoeken en dan naar huis, lekker theedrinken met koekjes. Vrolijke kerst!