Boodschappenlijstje
Banketbakkersroom
5 vrije uitloop bio-eidooiers (M)
100 gram fijne suiker (in 2x 50 gram)
40 gram patent bloem
400 ml volle melk
1 vanillestokje of 1 theelepel vanille extract
1 rol bladerdeeg (voor 6 mijters)
Glazuur
150 gram poedersuiker
2 eetlepels melk
3 druppels citroensap
voedingskleurstof, rood en geel
Doe de eidooiers met 50 gram van de suiker in een grote kom.
Klop het door elkaar met een garde, tot het geel bleek wordt.
Zeef het meel bij het mengsel in de kom.
Vouw het meel het lichtjes in het eimengsel.
Vouw tot het meel helemaal opgenomen is.
Schraap de randen schoon en vouw het ook in.
Breng de melk in een steelpan aan de kook.
Voeg de tweede 50 gram suiker aan de melk toe.
Roer suiker en vanilleschraapsel of -extract door de melk.
Breng de melk weer terug aan de kook.
Giet een beetje van de warme melk bij het eimengsel.
Klop tot de toegevoegde melk is opgenomen.
Schenk het mengsel terug in de pan.
Breng het aan de kook terwijl je blijft roeren.
Blijf roeren tot de room is ingedikt.
Schenk de room in een schaal.
Druk folie bovenop de room.
Zet de room tot morgen in de ijskast.
Dag 2 - Bak de mijters
Verwarm de oven voor op 200°C en bak het bladerdeeg zoals op de verpakking staat aangegeven
Roer de banketbakkersroom stevig door en schep het in een spuitzak
Steek de mijters uit bladerdeeg .
Prik er gaatjes in met een vork.
Bake de mijters in +/- 20 minuten.
Laat ze helemaal afkoelen.
Zo maak je het glazuur voor de Sinterklaas Mijters
Zeef de poedersuiker in een ruime kom.
Roer citroensap en melk door de poedersuiker.
Roer rode kleurstof door 3/4 van het mengsel.
Roer geel door het 1/4 restant van het glazuur.
Zo zet je de Sinterklaas Mijters in elkaar
Strijk rood glazuur op de bovenste helft van de mijter en laat drogen,
Spuit met geel glazuur een kruis op de mijter en laat het ook drogen.
Spuit de banketbakkersroomroom royaal op de onderste helft van de mijter en druk de bovenste helft er licht op
Veel plezier bij de aankomst van de Sint in Nederland!