Boodschappenlijstje
100 gram speculaasjes
2 mandarijnen
2 blaadjes gelatine
1 theelepel speculaaskruiden (optioneel)
400ml slagroom
3 eetlepels vanillesuiker
handje chocolade kruidnootjes
Een dag voor Pakjesavond beginnen we met dit Sinterklaastoetje, Speculaas-mousse, zodat het een nachtje kan opstijven in de ijskast. De speculaaskruiden laten we weg omdat de mousse al genoeg naar speculaas smaakt zonder, maar toevoegen is een optie. Met de chocolade kruidnootjes erbij wordt de mousse heel warm ontvangen door de mini-monstertjes en terecht!
Zo maak je Speculaas Mousse
De voorbereiding
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Pel de mandarijnen en maak ze goed schoon.
Verkruimel de speculaas met een deegroller.
Verdeel 50 gram kruimels over de vier glazen.
Zet beide opzij en maak de speculaasmousse
Schenk 250 ml slagroom in de mixer.
Voeg er 2 eetlepels vanillesuiker aan toe.
Klop de slagroom tot het bijna stijf is.
Terwijl de slagroom wordt geklopt
Knijp het water uit de zachte gelatine.
Los het op in 2 eetlepels kokend water.
Doe de gelatine bij de room, klop het stijf.
Schep het restant speculaas door de room.
Schep een laagje mousse, bedek het met mandarijn.
Vul de glazen op met speculaasmousse.
Laat de mousse een nachtje opstijven.
Dag 2
Doe de resterende 150ml slagroom in de mixer
Voeg er 1 eetlepel vanillesuiker aan toe.
Klop de slagroom stijf.
Schep de slagroom in een spuitzak.
Spuit rozetten slagroom op de speculaasmousse.
Leg mandarijnpartjes en kruidnootjes op de mousse.
Fijne Pakjesavond!