Boodschappenlijstje
75 gram zachte boter
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
½ theelepel vanille extract
125 gram Zeeuwse bloem + extra
¼ theelepel bakpoeder
rolfondant+poedersuiker, voor je werkplek
Glazuur
150g poedersuiker,
3 druppels citroensap
1-2 eetlepels water
voedingskleurstof
Dierendag gaat niet alleen over je huisdier, voor ons gaat het over alle dieren op de aarde. Het is belangrijk dat je om alle dieren geeft en probeert ervoor te zorgen dat zij een een goed, gezond leven hebben. Dat is ook voor ons belangrijk, dan blijven wij ook gezond.
Bovendien, onze monstertjes zijn dol op ons dier van vandaag: de Slak! Daarom lezen we een heel grappig prentenboek voor aan de monstertjes, over Escargot de Slak. We bakken er vandaag ook nog slakkenkoekjes bij, lekker! Je hebt dan wel een koekuitsteker slak nodig!
Zo maak je slakkenkoekjes
Doe boter en suiker in de mixer.
Mix tot het goed gecombineerd en romig is.
Roer het bakpoeder door het meel.
Klop het ei los en weeg 1/4 geklopt ei af
Voeg ei en vanille aan de mixer toe.
Klop het door elkaar tot het goed gemengd is.
Schraap de randen van de kom schoon en vouw het in.
Zeef het meel in 3 delen bij het botermengsel en vouw het in.
Kneed het deeg kort door.
Pak het deeg netjes in.
Laat het deeg 1 uur koelen in de ijskast.
Kneed het deeg en rol het tot 1cm dikte.
Steek de slakken uit het deeg. en gebruik beide kanten.
Leg de slakken op de al voorbereide bakplaat.
Dek ze af en laat ze nog 30 minuten koelen.
Verwarm de oven voor op 170°C en schuif de bakplaat met de koekjes in het midden van de oven
Bak de koekjes +/- 12-15 minuten.
Laat ze eerst afkoelen op de bakplaat.
Dan helemaal op een rooster.
Terwijl de slakken helemaal afkoelen roer je het glazuur, steek je rolfondant uit of beide
Steek slakken uit fondant.
Snij de huisjes eraf.
Plak de slakken op de koekjes.
Roer een wit glazuur.
Verdeel het glazuur over 3 bakjes en roer er de kleuren die jij leuk vindt door, wij kiezen geel, oranje en groen
Schep een theelepel glazuur op de slak en duw het voorzichtig naar de rand, laat drogen.
Spuit dan een spiraal op het slakkenhuis en laat het glazuur helemaal drogen.
Als dat geen leuke slakken zijn en deze mag je wel opeten, van Escargot!
Fijne Dierendag, veel plezier!