Boodschappenlijstje
2 grote overrijpe bananen
325 gram bloem (extra indien nodig)
200 gram fijne suiker
65 gram bruine basterdsuiker
160 ml plantaardige olie
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel vanille-extract
1/4 theelepel zout
50 gram fijne suiker
1 eetlepel kaneel
Vandaag proberen we een heel apart koekje uit, de Amerikaanse Snickerdoodle. Of ze lekker zijn is nu nog de vraag maar die gaan we na het bakken beantwoorden. Banaan en kaneel, hoe smaakt die combinatie en olie in plaats van boter is ook niet zo bekend voor ons. Maar wie weet!
Zo maak je Snickerdoodle koekjes
Plet de bananen in een grote kom.
Voeg suiker, bruine suiker, vanille en olie toe.
Roer alles goed door elkaar.
Meng het meel met bakpoeder en zout.
Spatel het meelmengsel er geleidelijk door.
Voeg extra meel toe als het deeg te nat is.
Dek het deeg af en zet in de ijskast.
Zet de kom minimaal 1 uur in de ijskast
Verwarm de oven voor op 175°C
Neem het deeg uit de ijskast.
Roer fijne suiker en kaneel door elkaar.
Rol balletjes van 1 eetlepel deeg.
Rol de deegballetjes door de kaneelsuiker.
Leg bakpapier op de bakplaat en leg de deegballetjes er op met minstens 5cm tussenruimte
Druk de balletjes iets plat.
Bak de koekjes in 12-15 minuten lichtbruin.
Laat ze eerst afkoelen op de bakplaat.
Laat de snickerdoodles volledig afkoelen op een rooster.
Lekker bij melk, thee en koffie!
Fijne zomer!