Boodschappenlijst
1 tongfilet
snufje zeezout en versgemalen peper
2 eetlepels melk
2 eetlepels patent meel
3 eetlepels boter, verdeeld
sap van ½ citroen
peterselie, om te garneren
Vandaag maken we Franse Sole Meunière, verse tong met een simpel citroen-botersausje. Erbij gebakken aardappelen en een baby-spinazie salade, groen met een uitje, wat olie en azijn.
Zo maak je Sole Meunière
Spoel de vis af en dep droog met keukenpapier.
Doop de vis eerst in de melk, in een diep bord.
Druk de vis dan in de bloem, schudt teveel er af.
Laat de helft van de boter smelten en iets kleuren in de koekenpan.
Bak de vis op middelhoog vuur, 2½ minuut aan de eerste kant gedurende, draai om en bak nog eens 1½ minuut
Dan is de vis mooi goudbruin.
Pers intussen de rest van de citroen uit.
Wrijf de pan schoon met keukenpapier.
Smelt de rest van de boter, roer er het citroensap door.
Leg de vis op een bord en giet de citroen-botersaus er over.
Serveer de Sole Meunière met gebakken aardappelen en een simpele groene salade, bon appetit!