SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Sole Meunière

een visje op z'n Frans
Hoofdgerecht, Frans en Met vis
Sole meunie%cc%80re sidepic

Boodschappenlijst
1 tongfilet
snufje zeezout en versgemalen peper
2 eetlepels melk
2 eetlepels patent meel
3 eetlepels boter, verdeeld
sap van ½ citroen
peterselie, om te garneren

Sole meunie%cc%80re sidepicll

Vandaag maken we Franse Sole Meunière, verse tong met een simpel citroen-botersausje. Erbij gebakken aardappelen en een baby-spinazie salade, groen met een uitje, wat olie en azijn.

Zo maak je Sole Meunière

Sole meunie%cc%80re 01
Sole meunie%cc%80re 02
Sole meunie%cc%80re 03
Sole meunie%cc%80re 04

Spoel de vis af en dep droog met keukenpapier.

Doop de vis eerst in de melk, in een diep bord.

Druk de vis dan in de bloem, schudt teveel er af.

Laat de helft van de boter smelten en iets kleuren in de koekenpan.

Bak de vis op middelhoog vuur, 2½ minuut aan de eerste kant gedurende, draai om en bak nog eens 1½ minuut

Sole meunie%cc%80re 05
Sole meunie%cc%80re 06
Sole meunie%cc%80re 07

Dan is de vis mooi goudbruin.

Pers intussen de rest van de citroen uit.

Wrijf de pan schoon met keukenpapier.

Sole meunie%cc%80re 08
Sole meunie%cc%80re homepage

Smelt de rest van de boter, roer er het citroensap door.

Leg de vis op een bord en giet de citroen-botersaus er over.

Serveer de Sole Meunière met gebakken aardappelen en een simpele groene salade, bon appetit!