Boodschappenlijst
Voor de appel-frambozencoulis
500 gram frambozen
1 handappel, geschild en in blokjes
75 gram poedersuiker + extra voor bestrooien
klein kneepje citroensap
voor de Buñuelos
140 gram bloem, plus extra om te bestuiven
2 theelepels fijne suiker
1⁄4 theelepel bakpoeder
snufje zout
4 eetlepels melk
1 vrije uitloop bio-ei
zonnebloemolie, om te frituren
Voor Oud&Nieuw bakken we meestal oliebollen en appelbeignets. Maar soms wil je weleens iets anders, voor de minimonstertjes en natuurlijk niet in de laatste plaats voor onze trouwe snazzie-lezertjes. Daarom bakken we vandaag Buñuelos met een appel/frambozen coulis en ze zijn me toch lekker!
Zo maak je ze
Was de frambozen.
Schil en snij de appel in blokjes.
Kneepje citroen er bij.
De poedersuiker ook er bij.
Zet de pan op laag vuur.
Kook tot het fruit zacht is. (5 min)
Blend het fruit glad.
Wrijf het fruit door een fijne zeef.
Laat de frambozen/appel coulis afkoelen
Zo maak je Buñuelos
Zeef het meel.
Om het extra fijn te maken...
Kiep het over, zeef het weer.
Roer suiker, zout, bakpoeder door.
Klop in een kleine kom melk en ei.
Klop het samen licht en schuimig.
Maak een kuiltje in het meelmengsel.
*Leg een bakmat klaar en bestrooi hem dun met meel
Schenk het eimengsel er in.
Roer het door elkaar.
Tot het een grof deeg is.
*Kneed het glad met de hand.
Vorm 32 balletjes van het deeg.
Leg de balletjes op een bord.
Dek af met een schone theedoek.
Laat de deegballetjes 20 minuten rusten
Ga door en strooi een dun laagje bloem op de bakmat en rol heel dunne cirkels van de balletjes.
Verhit de olie tot 170°C
Laat de cirkels 5 min. rusten.
Bak ze één voor één.
Let op! het gaat heel snel.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de Buñuelos met poedersuiker.
Serveer 2 Buñuelos per persoon met de coulis er naast.
Wij wensen jullie allemaal een fijne jaarwisseling!