SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Spaanse Buñuelos

met een appel-frambozen coulis
Met appels, Oud&Nieuw, Gebak, Spaans, Met vers fruit en Snacks
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis side

Boodschappenlijst
Voor de appel-frambozencoulis

500 gram frambozen
1 handappel, geschild en in blokjes

75 gram poedersuiker + extra voor bestrooien
klein kneepje citroensap
voor de Buñuelos
140 gram bloem, plus extra om te bestuiven
2 theelepels fijne suiker
1⁄4 theelepel bakpoeder
snufje zout
4 eetlepels melk
1 vrije uitloop bio-ei
zonnebloemolie, om te frituren

Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis homell

Voor Oud&Nieuw bakken we meestal oliebollen en appelbeignets. Maar soms wil je weleens iets anders, voor de minimonstertjes en natuurlijk niet in de laatste plaats voor onze trouwe snazzie-lezertjes. Daarom bakken we vandaag Buñuelos met een appel/frambozen coulis en ze zijn me toch lekker!

Zo maak je ze

Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 01
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 02
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 03
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 04

Was de frambozen.

Schil en snij de appel in blokjes.

Kneepje citroen er bij.

De poedersuiker ook er bij.

Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 05
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 06
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 07

Zet de pan op laag vuur.

Kook tot het fruit zacht is. (5 min)

Blend het fruit glad.

Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 08
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 09

Wrijf het fruit door een fijne zeef.

Laat de frambozen/appel coulis afkoelen

Zo maak je Buñuelos

Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 10
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 08
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 12
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 13

Zeef het meel.

Om het extra fijn te maken...

Kiep het over, zeef het weer.

Roer suiker, zout, bakpoeder door.

Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 14
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 15
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 16

Klop in een kleine kom melk en ei.

Klop het samen licht en schuimig.

Maak een kuiltje in het meelmengsel.

*Leg een bakmat klaar en bestrooi hem dun met meel

Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 17
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 18
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 19
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 20

Schenk het eimengsel er in.

Roer het door elkaar.

Tot het een grof deeg is.

*Kneed het glad met de hand.

Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 21
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 22
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 23

Vorm 32 balletjes van het deeg.

Leg de balletjes op een bord.

Dek af met een schone theedoek.

Laat de deegballetjes 20 minuten rusten

Ga door en strooi een dun laagje bloem op de bakmat en rol heel dunne cirkels van de balletjes.

Verhit de olie tot 170°C

Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 24
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 25
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 26
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 27

Laat de cirkels 5 min. rusten.

Bak ze één voor één.

Let op! het gaat heel snel.

Laat uitlekken op keukenpapier.

Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 28
Bu%c3%b1uelos appel frambozen coulis 29

Bestrooi de Buñuelos met poedersuiker.

Serveer 2 Buñuelos per persoon met de coulis er naast.

Wij wensen jullie allemaal een fijne jaarwisseling!