Icon en

Geen picknick

zonder scones
Brits, Moederdag, Gebak, Met slagroom en Picknickgerechten
Scones side

Boodschappenlijstje voor 12 scones
275 gram zelfrijzend bakmeel
mespuntje zout
55 gram boter
25 gram suiker
150 ml melk
1 vrije uitloop ei, losgeklopt
50 gram sultana rozijnen

Scones side ll
Voor moederdag bakken we een Britse klassieker, mini-scones met rozijnen.
Scones 1
Scones 2
Scones 3
Zeef het meel en het zout in een kom en roer de boter er door.
Roer eerst de suiker en dan langzaam de melk erdoor tot het een zacht deeg is.
Leg het deeg op bakpapier, kneedt het licht door en werk de rozijnen door het deeg.
Scones 4
Scones 5
Scones 6
Klop het deeg uit tot 2 cm dikte, steek er rondjes van 5 cm doorsnee uit.
Kneedt het overgebleven deeg snel door en maak meer scones tot het deeg op is.
Leg de scones op een bakplaat met bakpapier en strijk er losgeklopt ei op.
Verwarm de oven voor op 200°c.
Img 82329
Img 82337
Bak de scones 10 tot 15 minuten, tot ze goudbruin en gerezen zijn. Laat ze even op de bakplaat liggen, dan verder afkoelen op een bord.
Serveer de scones met boter, lemon curd en/of homemade jam en clotted cream maakt dit gebak helemaal af!