De boodschappen
250 gram bloem
150 gram boter
140 gram donkerbruine basterd suiker
1 theelepel baking soda
1½ theelepel speculaaskruiden
4 eetlepels melk
bloem om te bestuiven
Niets lekkerder dan knapperige, zelfgebakken speculaas, vers uit de oven. Het Recept is van Dille & Kamille, maak het deeg een dag van tevoren voor het beste resultaat.
Zo bak je thuis speculaas
Verwarm de oven voor op 170°C
De smaak van deze speculaas is perfect, dus het is zeker de moeite waard om het zelf te bakken. Maar helaas, onze mooie houten vormen ten spijt loopt de speculaas erg uit tijdens het bakken. Zelfs na een nacht in de ijskast!
Hoe de warme bakker zijn speculaas zo mooi krijgt, geen idee! Voor een mooier resultaat zou je net zo goed zonder speculaasplanken kunnen bakken, met een ster-uitsteker bijvoorbeeld. Zie hier onze mooie speculaassterren van vorig jaar.
Wel jammer, maar we proberen het volgend jaar nog eens!