De boodschappen
250 gram Zeeuws bloem
140 gram donkerbruine basterdsuiker
150 gram koude boter
2 theelepels speculaaskruiden
1 theelepel sodium-bicarbonaat
4 eetlepels melk
snufje zout
rolfondant in allerlei kleuren
kant&klaar icing
gekleurde sprinkels
Komen we zomaar dit piepkleine koekemannen-vormpje tegen! Dat kunnen we niet weerstaan, we gaan gelijk aan de slag: mini-speculaaspietjes, is dat nou leuk!
Zo maak je de mini-Pietjes
Mix de boter met de suiker, de melk en het zout door elkaar.
Roer kruiden en baking soda door de bloem.
Kneedt alles stevig met de hand tot een glad deeg.
Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het in de ijskast.
Laat het deeg een nacht rusten in de ijskast dan kunnen de speculaaskruiden goed intrekken.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
Steek er kleine Pietjes uit.
Leg ze op bakpapier op de bakplaat.
Verwarm de oven voor tot 175°C
Bak de Pietjes 10 minuten.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Steek uit rolfondant pakjes en mutsen.
Plak de fondant met een drup water op de Pietjes.
Versier de pietjes met gekleurde sprinkeltjes
Fijne pakjesavond!