Boodschappenlijstje
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram boter (kamertemperatuur)
1½ vrije uitloop bio-eieren (kamertemp.)
1 theelepel vanille extract
125 gram zelfrijzendbakmeel, gezeefd
2 eetlepels speculaaskruiden
3 eetlepels melk
mini-cupcakevormpjes van papier
Optioneel:
mandarijn-botercrème
mini-chocolade-lettertjes
Het heerlijk avondje komt steeds dichterbij en daarom bakken wij vandaag lekkere mini-speculaascupcakes. Ook vandaag verschijn het recept voor de mandarijnen-botercrème die we er op spuiten. Wat is de Sinterklaastijd toch gezellig!
Zo maak je mini-speculaascupcakes
Zet 24 vormpjes in een bakblik.
Doe boter en suiker in de mixer.
Mix het samen romig.
Klop de eieren erdoor.
Roer de speculaaskruiden door het meel.
Voeg het in 3 delen aan het botermengsel toe.
Vouw elke toevoeging er goed in.
Verwarm de oven voor op 180°C en schuif het rooster in het midden van de oven
Doe de melk er ook bij.
Spatel het door het beslag.
Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de cupcakes 12-15 minuten.
Prik in een cupcake om te zien of ze gaar zijn en zet dan het bakblik op een rooster en laat ze zo afkoelen
Wij maken mandarijn botercrème bij de cupcakejes
Spuit rozetjes mandarijnen-botercrème op de cupcakes.
Druk er tot slot mini-chocolade-lettertjes in.
Fijne Sinterklaastijd gewenst!