Boodschappenlijstje
100 gram boter
65 gram basterdsuiker
klein vrije uitloop bio-ei
1 theelepel vanille extract
125 gram (Zeeuws) bloem
½ theelepel bakpoeder
snuf zout
optioneel: jam, elke smaak
Omdat we van plan zijn om de hele maand mei Nederlandse koekjes te bakken beginnen we vandaag met spritsjes. Heel eerlijk, als de koekjes klaar zijn smaken ze meer naar zandkoekjes dan naar sprits. De reden hiervoor weten we niet maar de mini-monsters - die we mss beter koekjesmonsters kunnen noemen - vinden ze erg lekker. Later doen we nog een poging, met dan met een ander recept, we houden je op de hoogte.
Zo bak je spritskransjes
Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hete lucht) en leg bakpapier op de bakplaat
Klop de boter romig.
Doe de suiker bij de boter.
Voeg het ei en de vanille toe.
Voeg bloem, bakpoeder, zout toe.
Kneedt alles door elkaar tot het een samenhangend deeg is
Schep het deeg in een spuitzak.
Spuit rozetten met een gekarteld mondje.
Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
Laat de spritskransjes eerst 5 - 10 minuten afkoelen op de bakplaat
Laat de kransjes helemaal afkoelen op een rooster.
Schep een theelepel jam in het midden van ieder kransje.
Lekker, bij de thee!