De boodschappen
500 gram bloemige aardappelen
25 gram boter
75 ml halfvolle melk
100 gram boerenkool, fijngesneden
zeezout naar smaak
versgemalen zwarte peper
Deze zondag hebben we het ons gemakkelijk gemaakt. Bij de stoof van gisteren maken we vandaag aardappelpuree met boerenkool en klaar zijn we!
Zo maak je aardappelpuree met boerenkool
Schil de aardappelen, was ze en snij de grote in vieren, de kleine door de helft. Zet ze op met 2/3 water, breng ze aan de kook en laat ze dan op een laag vuurtje doorkoken.
Was de boerenkool en laat het goed uitlekken.
Kook de aardappelen gaar in 20 - 25 minuten.
Laat de aardappels 5 min. droog stomen, schud ze dan even op.
Doe de aardappels in een grote kom en voeg de boter toe.
Voeg de melk en zout & peper toe.
Blend de aardappels tot gladde puree.
Proef en voeg eventueel zout&peper toe.
Schep de droge boerenkool door de aardappelpuree.
Eet smakelijk!