Tarte au Chocolate
voor de cake
200 gram gouden basterdsuiker
200 gram ongezouten boter, zacht
extra boter voor de bakblikken
4 grote vrije uitloop bio-eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel vanille-extract
2 eetlepels melk
optioneel: 500 ml slagroom
4 eetlepels fijne suiker
We maken een heerlijke Tart au Chocolat, een Franse chocoladetaart voor Valentijnsdag. Met botercrème en chocolade scherven en we kloppen er ook nog slagroom bij. Niets zegt meer Valentijn dan een chocolade taart en deze taart is heel makkelijk te maken. Hij kan snel klaar zijn ook, omdat hij maar 20 minuten hoeft te bakken.
Je maakt deze taart in 3 fasen: je bakt de cake, maakt de botercrème en zet de taart in elkaar. Klaar! De slagroom en de decoratieve chocolade scherven zijn een keuze. Zonder smaakt de taart ook heel lekker. Wij kiezen voor de chocoladescherven en de slagroom, natuurlijk!
Zo maak je Tart au Chocolat
Verwarm de oven voor op 190°C / 170°C hetelucht
Klem bakpapier tussen de bodems van 2 springvormen (20cm ø).
Doe alle cake-ingrëdienten in de mixer.
Doe het bakmeel met een snuf zout erbij.
Klop alles door elkaar maar niet te lang.
Verdeel het beslag over de vormen en strijk het glad.
Bak de cakes in 20 minuten gaar, met twee tegelijk.
Laat de cakes helemaal afkoelen in het blik, op een rooster.
Voor de botercrème: 100 gram melkchocolade, 200 gram zachte boter, 400 gram poederssuiker, 5 eetlepels cacao en 2 eetlepels melk
Zo maak je de botercrème
Smelt de chocolade au bain marie, laat het afkoelen.
Mix de boter 10 minuten en voeg de poedersuiker toe.
Zeef de cacao, doe zout en melk erbij en mix het kort door.
Voeg de chocola toe, klop tot je een gladde botercrème hebt.
Zo maak je de Tart au Chocolat op
Verdeel de botercreme in twee gelijke helften
Strijk de helft van de botercrème op de cake.
Druk de andere cake er boven op.
Bestrijk de taart met de rest van de botercrème.
De Tart au Chocolat is nu klaar, je kunt met een lepel pieken in de botercrème maken (wij) of het strak opstrijken (op z'n Frans). Er komt een mini-monster kijken en die zegt een egeltje zou leuk zijn :)) We doen ons best...
Wil je je taart met chocolade-scherven decoreren? Dan heb je dit nodig: 50 gram pure- en 25 gram witte chocolade
Zo maak je decoratieve chocolade scherven
Smelt 50 gram pure chocolade au bain marie.
Leg bakpapier in een bakvorm.
Giet de gesmolten chocolade in de bakvorm.
Kantel de vorm heen en weer zodat de chocolade uitloopt.
Smelt de witte chocolade au bain marie.
Druppel het over de natte pure chocolade.
Laat de chocolade harden en draai het om.
Snij de randen bij en snij de chocola in scherven.
Steek de scherven in de Tart au Chocolat (of de egel).
De taart is niet geworden zoals we in gedachten hadden. >< We hebben nog nooit een taart gezien die zo weinig Valentijn zegt, maar... hij zegt wel feestje! We hebben de scherven natuurlijk niet voor niets gemaakt maar de mini-monsters vinden de egel toch grappig ;))
Fijne Valentijnsdag!