De boodschappen voor 6 personen
1 pak Amorelli koekjes (Xenos)
2 bananen
3 vrije uitloop bio-eieren
125 gram mascarpone
150 ml slagroom
1 sinaasappel, sap en rasp
80 gram fijne kristalsuiker
2 eetlepels Amaretto
1 theelepel vanille extract
cacao, voor garnering
Zo maak je bananen-tiramisu
Rasp de schil van de sinaasappel, doe de rasp in een pannetje en voeg er 60 gram van de suiker aan toe. Zet het pannetje laag op en roer de Amaretto erdoor. Pers de sinaasappel uit.
Voeg het sap toe en laat de pan opstaan tot de suiker is opgelost
Leg de koekjes in de ramekins, giet er siroop over en zet ze even weg.
Scheidt de dooiers van de eiwitten en doe ze in een vuurvaste kom.*
Mix tot de eierdooiers lichter van kleur en in volume verdubbeld zijn.
* Zet de kom op een pan kokend water (au bain marie) en klop met een garde het restant suiker erdoor. Laat al roerend de suiker smelten. Als de suiker helemaal gesmolten is haal je de kom van de pan.
Doe de slagroom in een andere kom maar klop het niet helemaal stijf.
Vouw de mascarpone in de slagroom, roer niet te hard, het moet luchtig blijven.
Schep de dooiermix erdoor, het eiwit en voeg de vanille toe.
Vul de ramekins met koekjes, laagje room, laagje banaan, dek af met room.
Dek elke ramekin af met een stukje vershoud-folie.
Laat de bananentiramisu 2-3 uur opstijven in de ijskast.
Strooi voor het serveren cacao op de tiramisu.