Boodschappenlijst
20 gram geblancheerde amandelen
20 gram geblancheerde hazelnoten
50 gram fijne suiker
15 g zachte boter
15 g tarwebloem
1 vrije uitloop eiwit
1 druppel vanille-extract
optioneel: 50 gam chocolade, gesmolten
Zo maak je Tegole Valdostane (koekjes)
Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op de bakplaat
Doe de hazelnoten en amandelen in een blender.
Pulse tot de noten tot fijne kruimeltjes gemalen zijn.
Voeg de boter en de bloem aan de gemalen noten toe.
En doe de suiker er bij.
Pulse tot alles goed gecombineerd is.
Voeg het eiwit en de vanille toe en mix.
Het beslag moet dun zijn.
Schep een theelepel beslag op de bakplaat, wrijf het uit in een cirkel.
Bak de koekjes in 7-10 minuten goudbruin aan de randjes.
Pel de hete koekjes van het papier en hang ze over een stok.
Laat de koekjes zo afkoelen of laat ze plat liggen.
Smelt intussen de chocola au bain marie.
Doop de koekjes aan 1 kant in de chocolade.
Laat de chocola harden.