SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Tegole Valdostane

Italiaanse koekjes
Met chocolade, Kerstmis, Italiaans, Met noten en Koekjes bakken
Tegole valdostane sidepic

Boodschappenlijst
20 gram geblancheerde amandelen
20 g
ram geblancheerde hazelnoten
50 g
ram fijne suiker
15 g zachte boter
15 g
tarwebloem
1
vrije uitloop eiwit
1 druppel vanille-extract

optioneel: 50 gam chocolade, gesmolten

Tegole valdostane sidepicll

Zo maak je Tegole Valdostane (koekjes)

Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op de bakplaat

Tegole valdostane 01
Tegole valdostane 02
Tegole valdostane 03
Tegole valdostane 04

Doe de hazelnoten en amandelen in een blender.

Pulse tot de noten tot fijne kruimeltjes gemalen zijn.

Voeg de boter en de bloem aan de gemalen noten toe.

En doe de suiker er bij.

Tegole valdostane 05
Tegole valdostane 06
Tegole valdostane 07

Pulse tot alles goed gecombineerd is.

Voeg het eiwit en de vanille toe en mix.

Het beslag moet dun zijn.

Tegole valdostane 08
Tegole valdostane 09
Tegole valdostane 10
Tegole valdostane 11

Schep een theelepel beslag op de bakplaat, wrijf het uit in een cirkel.

Bak de koekjes in 7-10 minuten goudbruin aan de randjes.

Pel de hete koekjes van het papier en hang ze over een stok.

Laat de koekjes zo afkoelen of laat ze plat liggen.

Tegole valdostane 12
Tegole valdostane home

Smelt intussen de chocola au bain marie.

Doop de koekjes aan 1 kant in de chocolade.

Laat de chocola harden.