Boodschappenlijst
50 ml sojasaus
50 ml mirin
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel lichtbruine suiker
1 teentje knoflook, geraspt
2,5 cm verse gemberwortel, geraspt
1 theelepel maizena
3 kippendijen zonder vel, zonder bot
1 eetlepel sesamzaadjes, om te garneren
plantaardige olie, om in te baken
De Teriyaki kipspiezen van Angela Hartnett zijn erg lekker en simpel thuis te maken. Eerst maak je een dikke, glanzende saus om de kip mee te bestrijken en daarna bak je de spiesjes. Met de ovenfriet van gisteren en een groene salade of de tomatensalsa van morgen heb je een lekker weekend menu. Je mini-monstertjes vinden het vast ook lekker!
Zo maak je Teriyaki kipspiezen
Giet de sojasaus in een steelpan.
Doe het water er bij.
Voeg de mirin en rijstazijn toe.
Voeg de bruine suiker toe.
Pers de knoflook en voeg het toe.
Schil en rasp de verse gember.
Roer het gemberschaafsel er door.
Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook
Roer tot slot de maizena erdoor.
Zet het gas laag als het kookt.
Laat de saus in ± 8 minuten indikken.
Rooster alvast de sesamzaadjes goudbruin.
Leg de houten satéstokjes een poosje in koud water.
Snij de kip in dunne strookjes en rijg aan stokjes.
Bestrijk de kipstokjes dik met de teriyaki saus.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg een scheutje olijfolie toe en leg - zodra de olie heet is - de kipspiesjes er in
Bak ze 3-4 minuten aan elke kant en keer regelmatig tot de kip gaar is.
Bestrijk de kip bij het draaien met saus tot alle saus op is.
Serveer de Teriyaki kipspiezen warm, bestrooid met de geroosterde sesamzaadjes.