Boodschappenlijstje
170 gram boter, kamertemperatuur
100 gram bruine basterdsuiker
1 groot vrije uitloop bio-ei
45 gram melasse
1 eetlepel heldere honing
420 gram Zeeuwse bloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel gemalen kaneel
1½ theelepel koekkruiden
½ theelepel zout
onze kalkoen uitsteker
Vandaag bakken we koekjes voor Thanksgiving. Wat kunnen het anders zijn dan kalkoenen? In America het nationale symbool voor dit feest van dankbaardheid, gevierd met familie & vrienden, lekker eten en sport?
Zelfs de President van de Vereningde Staten doet mee. Elk jaar geeft de Amerikaanse President een kalkoen een pardon, zodat dit dier iig geval niet op tafel komt tijdens Thanksgiving. Het pardon wordt op televisie uitgezonden en miljoenen mensen kijken ernaar. Maar ze eten toch vrolijk kalkoen met Thanksgiving.
Zo maak je onze diervriendelijke kalkoenen (die je met een gerust hart op kunt eten!)
Download het recept en maak het peperkoekdeeg als aangegeven
Pak het deeg uit de ijskast.
Kneed het stevige deeg kort door.
Rol het deeg uit.
Steek er kalkoenen uit.
Leg bakpapier op de bakplaat en leg de kalkoenen er op.
Zet de bakplaat met de koekjes 15 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 170°C
Bak de koekjes in 10-12 minuten.
Laat ze 5 minuten afkoelen op de plaat.
Laat de koekjes dan op een rooster afkoelen.
Terwijl de kalkoen-koekjes helemaal afkoelen kun je alvast fondant uitsteken
Rol het fondant dun uit.
Steek de kalkoenen uit.
Plak ze op de koekjes.
Rol rood, geel en oranje dun uit.
Tot nu toe ging alles zo vlot, deeg maken, koekjes bakken en kalkoenen uitsteken, een makkie!
Maar nu begint het gepriegel! :( Maar heb het er voor over en doe het, want de kalkoenen worden zo grappig!
Steek ogen, snavels, baarden, pootjes en veren uit met de uitsteker.
Snij de veren los en plak alles met een drup water op de kalkoenen.
Wie vind deze kalkoenen nu niet grappig? De mini-monstertjes vinden ze echt heel grappig! Happy Thanksgiving to all!