SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

The Darkest Dark

door Chris Hadfield
Wetenschap, Engelstalig , De Ruimte en Prentenboek
The darkest dark home

The darkest Dark
Auteur: Chris Hadfield
Illustrator: The Fan Brothers
Oorspronkelijke taal: Engels
Verschenen: augustus 2017
Uitgeverij: Pan Macmillan
EAN: 9781509841448
Prijs: € 11.99 (HC + CD)
Leeftijd: 4 - 7 jaar

De sympathieke Canadese astronaut Chris Hadfield heeft The Darkest Dark geschreven (alleen in het Engels), een boek voor jonge kinderen die dromen van ruimtevaart. Hij begrijpt kinderen heel goed! De boodschap van het verhaal is kijk eens op een andere manier naar waar je bang voor bent dan kun je je kan je angsten overwinnen en je dromen waarmaken.

Het verhaal is geschreven vanuit zijn eigen kinderperspectief van toen. De jongste mini-monstertjes vinden het boek spannend en leuk, het wordt hier regelmatig voorgelezen. Extra leuk, er zit een CD bij waarop Chris Hadfield zelf het verhaal vertelt, commentaar geeft en zingt! Hier oa Chris Hadfield's versie van Space Oddity (Major Tom).

The darkest dark 01
The darkest dark 02
The darkest dark 03
De briljante, prachtige illustraties zijn gemaakt door de Fan Brothers en ze brengen het verhaal tot leven. Hun illustraties zijn altijd ontroerend, invoelend en ze passen perfect bij de verhalen, als de boeken volledig van zichzelf zijn of door anderen zijn geschreven. Wij zijn grote fans van the Fan Brothers bij Snazzie! Niet alleen hebben we hun boeken op snazzie besproken, misschien onopvallend zie je hun werk ook vaak op boekomslagen, zoals bijvoorbeeld bij Dave Eggers De Tunnels (The Lifters).

Voor alle kleine ruimtevaart-dromers kunnen we niets anders zeggen dan: koop dit boek! Voor een kleine prijs en met de CD inbegrepen is het zo'n goede aankoop, je krijgt er vast geen spijt van! Heel warm aanbevolen dus!

Drie eeuwig schijnende schitterende sterren voor The Darkest Dark!