Boodschappenlijst
4 middelgrote vrije uitloop eieren, gesplitst
150 gram kristalsuiker
80 gram boter, gesmolten
130 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
rasp van 1 grote biologische citroen
snufje zout
120 ml citroensap
poedersuiker, om te bestrooien
Vandaag bakken we een luchtige, klassiek Franse citroencake, de Moelleux au Citron. Onze springvorm 26 ipv 23 cm dus onze cakeblokjes vallen iet platter uit maar ze smaken fantastisch. Zacht luchtig en met een subtiele citroengeur en smaak. De cake verdwijnt als sneeuw voor de zon, dat is altijd een goed teken!
Zo maak je Moelleux au Citron
De voorbereiding
Leg bakpapier in de vorm en vet het licht in.
Smelt de boter en laat het aflkoelen.
Splits de eieren en zet de eiwitten even opzij.
Roer meel, bakpoeder en citroenrasp door elkaar.
Maak het beslag
Mix eieren en suiker bleek en luchtig.
Je ziet de lucht in het mengsel.
Voeg de koele boter toe.
Mix de boter goed door.
Mix het meel in gedeelten in.
Pers de citroenen.
Voeg het citroensap toe.
Mix maar niet te lang.
Pak de eiwitten erbij.
Klop ze in stijve pieken.
Verwarm de oven voor op 180°C
Vouw de helft van het eiwit in.
Vouw de andere helft in.
Giet het beslag in de vorm.
Bak de cake 16 - 20 minuten.
- Check of de cake gaar is met een prikker als de cake mooi lichtbruin is.
- Draai de oven uit en laat de Moelleux au Citron 30 minuten afkoelen met de ovendeur op een kier.
Til de cake uit de vorm en snij hem in blokjes.
Bestrooi de cake met poedersuiker en snij hem in gelijke vierkantjes.
Savourier le Moelleux au Citron avec un petit expresso ;)