SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Tijdlijn Wetenschap en Techniek

een reis door de geschiedenis
Wetenschap, Geschiedenis, Prentenboek en Leesboek

Tijdlijn - Wetenschap en Techniek
Auteur/Illustrator: Peter Goes
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: november 2019
Uitgeverij: Lannoo
EAN: 9789401460682
Prijs: € 25.99 (HC)
Leeftijd: 7 - 18 jaar

Twee briljante boeken van Peter Goes, beiden met een tijdlijn. Het was moeilijk kiezen maar wij kozen eerst voor de Tijdlijn in Wetenschap en Techniek. Tijdlijn een reis door de geschiedenis (zie filmpjes) zal zeker snel volgen. Beide boeken zijn op groot formaat gemaakt. Het is een plezier om deze boeken samen met de kids te lezen en de gedetaileerde illustraties te bekijken. Ze staan vol bekende en minder bekende interessante feiten, in chronologische volgorde, een geweldig naslagwerk dus.

Ons puntje voor verbetering zou zijn: niet de kleuren (die sommige mensen somber vinden maar wij vinden ze juist mooi stemmig :) ; niet de aanbevolen leeftijd (die bij elke recensie wisselt vanaf 3 jaar ;) (maar van ons mag iedereen zelf weten voor welke leeftijd deze boeken geschikt lijken, al lijkt 3 ons wat vroeg) maar... zet alstublieft de rondgedrukte tekst rechtop, het leest heel onhandig voor de mini-monsters in zo'n groot, best zwaar boek.

Tijdlijn wetenschap en techniek 01
Tijdlijn wetenschap en techniek 02
Tijdlijn wetenschap en techniek 03
Tijdlijn wetenschap en techniek 04

Verder niets dan lof, de boeken zijn mooi verzorgd uitgegeven, de feiten zijn interessant en de illustraties grappig en scherp. Deze boeken zullen vaak de boekenkast verlaten. Wij zien ook een mooie taak voor ze bij toekomstige werkstukken. Van de grote tot de kleine monsters zijn we super blij met de boeken! We hebben ons oog ook al op Rivieren laten vallen...

Drie prachtige, eeuwig stralende sterren voor de beide Tijdlijn boeken!