De boodschappen
2 tonijn steaks
75 ml italiaanse olijfolie
zeezout en versgemalen peper
2 handjes nieuwe aardappelen
4 ansjovis filets
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook
1/2 citroen
90 ml olijfolie
2 eetlepels platte peterselie
1 eetlepel basilicum
Voor een lekkere en gezonde maaltijd heb je de beste ingrediënten nodig, niet te veel maar wel vers. Dat zei de opa van Gino D'acampo toen hij hem leerde koken en daar houdt hij zich nog steeds aan. Vandaag maken we tonijnsteaks met salsa verde en nieuwe aardappelen.
Zo maak je tonijnsteak
Begin met het marineren van twee mooie, verse tonijnsteaks.
In een afsluitbaar bakje doe je olijfolie, zeezout en gemalen peper.
Haal de steaks aan beide kanten door de marinade en sluit het bakje af.
Plaats het afgesloten bakje minimaal 2 uur in de ijskast.
Zo maak je salsa verde
Stamp de kappertjes, ansjovis en knoflook fijn in de vijzel.
Voeg de citroenrasp en het citroensap er aan toe en roer het door elkaar.
Voeg de olijfolie in een stroompje toe en klop het er door.
Was de platte peterselie en de basilicum en laat het uitlekken.
Hak de peterselie en basilicum fijn en roer ze door de salsa.
Voeg het zeezout en de versgemalen peper aan de salsa toe.
Zet de salsa in de ijskast zodat de smaken blenden.
Kook de aardappelen
Schrob de aardappels schoon.
Snij de aardappels overlangs in vieren.
Kook ze in 12 - 15 minuten al dente.
Het complete gerecht bereid je zo
Grill the tonijnsteaks medium in ongeveer 2 minuten per kant.
Schenk de salsa over de aardappels en geef er eventueel wat sla bij.