Boodschappenlijst
1 afbak baguette
240 ml melk
1 eetlepel fijne suiker
1 kaneelstokje
1 theelepel vanille extract
4 citroenschillen
2 vrije uitloop bio-eieren
60 ml zonnebloemolie
1 eetlepel poedersuiker
1 theelepel kaneelpoeder
Het laatste recept uit Spanje van dit jaar is Torrijas Españolas, nog een favoriet ontbijt van Sint Nicolaas. Het lijkt misschien veel werk maar het is zo klaar. Met vers fruit erbij is het extra lekker, echt een ontbijtje om op je vrije zondag van te genieten!
Zo maak je Torrijas Españolas
Bereid eerst iets voor
Bak in 10 minuten het brood af.
Snij de citroenschil.
Laat het brood afkoelen.
Zo maak je de melk
Schenk de melk in een steelpan.
Voeg de fijne suiker aan de melk toe.
Doe er de citroenschil, kaneel en vanille bij.
Breng de melk net aan de kook op middelhoog vuur.
Draai het gas uit en laat de smaken ongeveer 20 minuten in de melk trekken
Snij het brood in 2.5cm dikke sneden.
Roer de kaneel door de poedersuiker.
Klop de eieren los.
Giet de melk door een zeef in een schaal.
Nu heb je 1 kom met ei en 1 schaal met melk.
Week het brood aan beide kanten in de melk.
Haal het brood door het eimengsel.
Verhit de olie 7-8 minuten in een koekenpan en verwarm de oven op de laagste stand
Bak het brood +/- 3 minuten.
Draai om en bak het nog 3 minuten.
Zeef de kaneelsuiker over het brood.
Serveer de Torrijas Españolas met verse frambozen
en een pot vers gezette koffie
Fijne zondag!