De boodschappen
500 gram meel
een snufje zeezout
½ theelepel bicarbonaat soda
20 ml extra virgin olijfolie
250 ml lauw water
Dit Italiaanse flatbread - traditioneel gebakken op een pizzasteen - is een specialiteit van Umbrië. Het brood wordt belegd met Italiaanse vleeswaren of -kaas maar bij jonge Italianen is de combinatie van roomkaas met Nutella favoriet ;)
Heb je geen pizzasteen dan leg je het brood in een gietijzeren pan. Dat gaat ook prima, het wordt door Italianen thuis ook zo gedaan.
Zo maak je Torta al Testo
Mix het meel met het zout en de baksoda door elkaar.
Giet er extra virgin olijfolie en water bij en mix.
Kneed het deeg snel met de hand in een elastische bal.
Dek de kom af met een theedoek, laat 10 min. rusten.
Verwarm de oven voor tot 180°C en zet de pizzasteen (als je die hebt) in de oven
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
Rol in een dunne schijf, prik er gaatjes in.
Schuif de deegroller voorzichtig onder het deeg.
Verplaats de eerste cirkel - hangend over de deegroller - voorzichtig naar de hete pizza steen of de gietijzeren pan
Door de gaatjes zal het deeg niet opbollen tijdens het bakken
Door de gaatjes zal het deeg niet opbollen tijdens het bakken
Bak de Torta al Testo in 8-10 minuten af.
Laat het brood licht afkoelen en herhaal met het tweede brood.
Serveer de Torta al Testo warm of op kamertemperatuur met Italiaanse gerookte vleeswaren en kaas.
Delizioso!