De boodschappen
700 gram aardappelen
2 shalotten
olijfolie, zwarte peper & zeezout
4 vrije uitloop eieren
Optioneel
Jamón Ibérico (pata negra)
Chorizo
Manchego kaas
700 gram aardappelen
2 shalotten
olijfolie, zwarte peper & zeezout
4 vrije uitloop eieren
Optioneel
Jamón Ibérico (pata negra)
Chorizo
Manchego kaas
De Spaanse tortilla is eenvoudig te maken, grotere kids kunnen - bijna - alles zelf. Het blijft wel handig dat een volwassene meekijkt en eventueel bijspringt op moeilijke momenten. Bijvoorbeeld bij het keren van de tortilla. Op de foto's wat onduidelijk te zien door een beslagen lens ;D
Met dit eenvoudige recept maak je een traditionele aardappel-tortilla. Met toevoeging van wat extra ingrediënten geef je er je eigen draai aan.
Schil de aardappelen dun.
Was ze en dep ze droog.
Schaaf de aardappels in schijfjes.
Snij de shallotten in reepjes.
Schenk royaal olijfolie in de pan.
Bak de schijfjes met de uien & voeg zout toe.
Na +/- 12 min. zijn ze zacht, lichtbruin en gaar.
Bak de aardappelschijfjes en ui op een middelhoog vuur. Proef of de gebakken aardappels zout genoeg zijn, voeg anders nog wat zout toe.
Breek de eieren in een kom.
Klop ze schuimig.
Roer de aardappels door de geklopte eieren.
Laat de aardappelschijfjes 10 minuten in de geklopte eieren weken zodat het ei in de aardappels trekt.
Schenk olie in de pan en voeg de aardappels toe, breng ze aan de kook.
Als de randen stollen leg je een bord op de pan en draai je de pan om.
Nu ligt de tortilla ondersteboven. Laat hem in de pan terugglijden.
Bak de rauwe onderkant in enkele minuten gaar & lichtbruin.
Laat de tortilla uit de pan op een schaal glijden.
Snijdt hem in punten en geef er tomaten & Spaanse olijven bij.