Icon en

Toscaanse necci

pannenkoeken van kastanjemeel
Italiaans en Pannenkoeken
Necci pancakes sidepic

Boodschappenlijstje voor 4 necci
200 gram kastanjemeel
225 ml water
een snufje zout
1 eetlepel extra virgin olijfolie
wat olijfolie om in te bakken

vulling
500 gram ricotta
2 eetlepels rietsuiker
(kastanje)honing naar smaak

Necci pancakes home

Vandaag bakken we Italiaanse pannenkoeken, om precies te zijn Necci uit Toscane. Het beslag wordt voornamelijk van kastanjemeel en water gemaakt, er gaat alleen nog wat olijfolie en een snufje zout in. De vulling van schapen- of koeienricotta wordt gezoet met rietsuiker. In Toscane wordt er dan ook nog kastanjehoning (in Nederland niet te vinden) over de pannenkoeken gedruppeld. Een heel speciaal Toscaans dessert dus, dat wordt geserveerd met espresso.

Wij halveren het recept van de PDF voor 8 necci, wij bakken er 4. De mini-monsters proeven maar vinden ze helemaal niet lekker! Waarom geen lekker bananenpannenkoekje? Met poedersuiker? We zagen de bui al hangen ;))

Zo maak je necci

Zet de oven laag aan en zet er een bord in waarop je de pannenkoeken tijdens het bakken warm kan houden

Necci pancakes 01
Necci pancakes 02
Necci pancakes 03

Doe kastanjemeel, zout en olijfolie in een grote kom.

Voeg het water er aan toe en mix er een glad beslag van.

Pas de hoeveelheid water aan als het beslag te dik is.

Het beslag moet dun genoeg zijn om de hele bodem te bedekken, als je de pan draait

Necci pancakes 04
Necci pancakes 05
Necci pancakes 06
Necci pancakes 07

Vet de pan in met olijfolie.

Doe het beslag in de pan.

Bak de necci 2 minuten.

Draai de pannenkoek om.

Bak de andere kant van de pannenkoek 1 minuut

Necci pancakes 08
Necci pancakes 09
Necci pancakes 10

Leg de necci op het bord in de oven.

Doe de ricotta en de suiker in een kom.

Klop de ricotta met de suiker mooi los.

Necci pancakes 11
Necci pancakes 12

Spreid een laag op elke necci en rol ze op.

Giet tot slot een dun straaltje honing over de necci.

Buon Appetito!