De boodschappen voor 2 personen
4 blaadjes diepvries bladerdeeg
olijfolie om te bakken
100 gram bacon
1 klein uitje
4 vrije uitloop eieren
100 ml slagroom
plukje peterselie
100 gram parmezaanse kaas
De mini pannetjes zijn 12 cm in doorsnee
Op onze favoriete website bbc/food kwamen we een briljant lunchgerecht (hoewel het eigenlijk een ontbijt is) van de Britse chef Simon Rimmer tegen. Met wat kleine aanpassingen (zeker zonder 'chips'!) is het gerecht ook super voor Nederland, waar we de lunch liever minder vet maar met veel kaas hebben. Wij gebruiken mini-pannetjes om in te bakken maar je kunt elke bakvorm gebruiken.
Zo maak je Simon Rimmers lunchpannetje
Ontdooi het bladerdeeg en vet de pannetjes in.
Bekleedt de vormpjes met deeg en prik er gaatjes in.
Bak de bacon in gedeelten 'crispy' in de olie.
Laat de bacon uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180°c.
Bak het gesnipperde uitje in dezelfde olie waarin de bacon is gebakken.
Klop de eieren los en verkruimel de bacon erbij.
Roer de bacon, uitjes en fijngehakte peterselie door de eieren.
Giet het eimengsel in de vormpjes en bestrooi het met zout&peper.
Strooi tot aan de rand geraspte kaas over het eiermengsel.
Zet de pannetjes in de oven en bak de 'pie' in +/- 45 minuten goudbruin.
Laat de pie's afkoelen op een rooster voor je ze uit de vorm neemt.
Serveer de Bacon&Egg Pies open of dicht met een groene salade en tomaten ketchup. Overheerlijk!