Icon en

Traditionele Jiaozi

maken we met de jongens
Hoofdgerecht, Chinees Nieuwjaar, Aziatisch en Gehakt
Jaozi 2016 side pic
De boodschappen
300 gram gehakt, halfom
2 bosuitjes
stukje verse gember
15 ml soyasaus
1½ theelepel zout
1½ theelepel 5 spices
1 theelepel maizena
1 pakje Jiaozi vellen
1 liter water
extra soyasaus om te serveren
Jaozi 2016 home
Vooruitlopend op het Chinees nieuwjaar maken we Jiaozi, een geliefd Chinees Nieuwjaarsgerecht. Vorig jaar maakten we Jiaozi met een vulling van witte kool, champignons en varkensvlees. Toen lieten we zien hoe je de Jiaozi kan stomen of frituren,
 

Vandaag maken we Jiaozi met gehakt, lenteuitjes en gember en dit keer koken we ze. We maken het ons gemakkelijk met kant en klaar Jiaozi-vellen van de Chinese supermarkt, die we eerst even ontdooien.

Jaozi 2016 01
Jaozi 2016 02
Jaozi 2016 03
Jaozi 2016 05
Snij de bosuitjes in reepjes.
Voeg ze aan het gehakt toe.
Jona raspt de gember er bij.
Doe de maizena er ook bij.
Jaozi 2016 04
Jaozi 2016 06
Jaozi 2016 07
Kneedt de specerijen en de soya er door.
De Jiaozi vellen hadden we al uitgelegd.
Schep een lepeltje vulling op elk vel.
Jaozi 2016 10
Jaozi 2016 08
Jaozi 2016 09
Jaozi 2016 11
Zet water op maar doe de Jiaozi er pas in als het kookt.
Terwijl we wachten vouwen we de jiaozi dicht.
Plak de randen met een drup water en een kwastje dicht.
Laat ze van de schuimspaan in het hete water glijden.
Jaozi 2016 12
Jaozi 2016 promo
Jaozi 2016 promo ll
Kook de Jiaozi in 8-10 minuten gaar.
Serveer ze met een schaaltje soya saus.
De jongens vallen gelijk aan, lekker!
Gong Xi Fa Cai! - Gelukkig nieuwjaar!