SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Traditionele Jiaozi

maken we met de jongens
Hoofdgerecht, Aziatisch, Gehakt en Chinees Nieuwjaar
Jaozi 2016 side pic

De boodschappen
300 gram gehakt, halfom
2 bosuitjes
stukje verse gember
15 ml soyasaus
1½ theelepel zout
1½ theelepel 5 spices
1 theelepel maizena
1 pakje Jiaozi vellen
1000 ml water
extra soyasaus om te serveren

Jaozi 2016 home

De Chinees nieuwjaar viering is net voorbij en wij maken Jiaozi, een geliefd Chinees Nieuwjaarsgerecht. Vorig jaar maakten we Jiaozi met een vulling van witte kool, champignons en varkensvlees. Toen lieten we zien hoe je de Jiaozi kan stomen of frituren,

Vandaag maken we Jiaozi met gehakt, lenteuitjes en gember en dit keer koken we ze. We maken het ons gemakkelijk met kant en klaar Jiaozi-vellen van de Chinese supermarkt, die we eerst even ontdooien.

Jaozi 2016 01
Jaozi 2016 02
Jaozi 2016 03
Jaozi 2016 05
Snij de bosuitjes in reepjes.
Voeg ze aan het gehakt toe.
Jona raspt de gember er bij.
Doe de maizena er ook bij.
Jaozi 2016 04
Jaozi 2016 06
Jaozi 2016 07
Kneedt de specerijen en de soya er door.

Schep een lepeltje vulling op elk vel.

Breng het water aan de kook.

Jaozi 2016 08
Jaozi 2016 09
Jaozi 2016 10
Jaozi 2016 11

Vouw de jiaozi dicht terwijl je wacht.

Plak de randen met een drup water dicht.

Het water kookt, doe de Jiaozi er in.

Kook de Jiaozi in 8-10 minuten gaar.

Jaozi 2016 12
Jaozi 2016 sidepic ll

Serveer de jiaozi met een kommetje soyasaus.

De jongens vallen gelijk aan, de jiaozi zijn zo lekker!

Gong Xi Fa Cai! - Xin Nian Kuai Le! - Gelukkig nieuwjaar!