De boodschappen
300 gram gehakt, halfom
2 bosuitjes
stukje verse gember
15 ml soyasaus
1½ theelepel zout
1½ theelepel 5 spices
1 theelepel maizena
1 pakje Jiaozi vellen
1000 ml water
extra soyasaus om te serveren
De Chinees nieuwjaar viering is net voorbij en wij maken Jiaozi, een geliefd Chinees Nieuwjaarsgerecht. Vorig jaar maakten we Jiaozi met een vulling van witte kool, champignons en varkensvlees. Toen lieten we zien hoe je de Jiaozi kan stomen of frituren,
Vandaag maken we Jiaozi met gehakt, lenteuitjes en gember en dit keer koken we ze. We maken het ons gemakkelijk met kant en klaar Jiaozi-vellen van de Chinese supermarkt, die we eerst even ontdooien.
Schep een lepeltje vulling op elk vel.
Breng het water aan de kook.
Vouw de jiaozi dicht terwijl je wacht.
Plak de randen met een drup water dicht.
Het water kookt, doe de Jiaozi er in.
Kook de Jiaozi in 8-10 minuten gaar.
Serveer de jiaozi met een kommetje soyasaus.
De jongens vallen gelijk aan, de jiaozi zijn zo lekker!
Gong Xi Fa Cai! - Xin Nian Kuai Le! - Gelukkig nieuwjaar!