De boodschappen
350 gram bloem
200 gram suiker
200 gram zachte boter
1 vrije uitloop ei
zakje vanillesuiker
marsepein, rood en oranje
rolfondant, blauw, zwart, wit
eetbare goudverf
Met een kleine treinen-aanbidder bakkken we koekjes. Treinkoekjes natuurlijk, wat anders? Hier vind je de trein-koekuitsteker
Zo maak je trein-koekjes
Doe boter, vanillesuiker en suiker in de mixer.
Mix het samen tot het luchtig en romig is.
Klop het ei los.
Mix het door het botermengsel tot het opgenomen is.
Zeef het meel er in gedeelten bij.
Schep het stevig door elkaar.
Rol het deeg in een bal, verpak het in folie.
Laat het deeg een uurtje rusten in de ijskast. Verwarm de oven voor op 175°c.
Laat het deeg even op kamertemperatuur komen.
Rol het deeg tot 1 a 1.5 cm dikte en steek treintjes uit.
Bak de treintjes op bakpapier 10-12 minuten.
Terwijl de koekjes afkoelen rollen we marsepein dun uit.
Terwijl de koekjes - eerst op de bakplaat en dan op een rooster - afkoelen rol je het fondant dun uit
Steek de treintjes uit marsepein/rolfondant.
De kleintjes kunnen ook helpen!
Puk doet heel erg zijn best.
Druk met dezelfde uitsteker de losse onderdelen uit.
Druk de kosse onderdelen met een drup water op de treinen.
En kijk, Nijntje wil meerijden! De treintjes smaken extra lekker met een beker Kabouter thee erbij!