Boodschappenlijst voor biscuit cake
3 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
90 gram kristalsuiker
50 gram tarwebloem
50 gram maizena
snufje zout
2 theelepels vanille-extract
30 gram roomboter
poedersuiker, om te strooien
Met de Zwitserse botercrème kant en klaar in de ijskast gaan we nu aan de cake beginnen. We maken een dunne cake van biscuit beslag die we straks gaan vullen met botercreme en die we dan oprollen. Denk niet dat je dan klaar bent, want daarna maken we echte Twentse Kozakken van de cake ;))
Zo maak je een biscuit cake, voor de Twentse Kozakken
Breng een pan met een laagje water aan de kook
Zet een grote kom op de hete pan en breek de eieren in de kom.
Voeg de suiker toe en klop de eieren au bain marie tot 37°C.
Neem de pan van het vuur en klop de ei-mix tot het stevig is.
Klop het in ongeveer 10 minuten bleek van kleur en luchtig.
Zeef meel en maizena in de kom.
Spatel het door het mengsel.
Spatel de vanille door het mengsel.
Verwarm de oven voor op 180°C
Spatel tot slot voorzichtig de gesmolten boter er door.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Spreid het beslag gelijkmatig over het bakpapier uit.
Bak de cake in +/- 10 minuten lichtbruin en gaar.
Bestrooi de cake met poedersuiker.
Leg er een theedoek over en draai om.
Pel het papier van de cake en rol hem op.
Laat de cake opgerold afkoelen
Rol de cake uit en strijk er gelijkmatig botercrème op, bewaar 3 - 4 eetlepels.
Rol de cake stevig op in vershoudfolie en laat hem 1 uur opstijven in de ijskast.
Straks maken we echte Twentse kozakken van de rol biscuit cake :))