Boodschappenlijstje
85 gram eiwit (+/- 3 eieren)
165 gram kristalsuiker
snufje zout
250 gram boterblokjes (kamertemperatuur)
2 theelepels vanille-extract
Twentse Kozakken zijn heerlijke taartjes en een bekend streekgerecht uit Overijssel, de provincie die vandaag aan de beurt is. Maar je maakt ze niet zomaar even! Je begint met de Zwitserse botercrème, die niet moeilijk te maken is. Terwijl de botercrème opstijft in de ijskast bak je biscuit cake, dat gaat lekker snel. Tot slot maak je er echte Twentse Kozakken van ;))
Zo maak je Zwitserse botercrème
Maak de mixerkom en de garde vetvrij met wat citroensap
Klop het eiwit au bain marie en klop er zout en suiker door.
Klop tot het 60°C bereikt en verhuis de kom naar de mixer.
Mix het eiwit tot het een luchtige afgekoelde meringue is.
Klop de boter blokje na blokje door.
Klop tot slot het vanille-extract door de botercrème.
Bewaar de botercrème in de ijskast tot de biscuit cake klaar is.
We gaan gelijk door naar zo bak je de biscuit cake!