SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Uki and the Outcasts

Deel 4 van Kieran Larwood's konijnen sage
Engelstalig , Leesboek, Young-adult boek / film en Fantasy
Uki and the outcasts sidepic

Uki and the Outcasts
Auteur: Kieran Larwood
Illustrator: David Wyatt
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: niet
Verschenen: September 2019
Uitgeverij: Faber & Faber
EAN: 9780571342792
Prijs: € 14.99 (HC) € 7.99 (e-book)
Leeftijd: 10 - 14 years

Onze allerliefste fantasy boeken van nu zijn die van de Ierse auteur Kieran Larwood. Na de Podkin Eenoor trilogie is hij naadloos doorgegaan met een spin off en dat is Uki en de Outcasts. Kieran is een meesterverteller, de spanningsopbouw is erg goed en dan die dappere konijnen, wij houden er van!

Dit verhaal is traditionele fantasy in de stijl van Lord of the Rings, Game of Thrones of voor kinderen Harry Potter of Narnia, maar dan in een konijnenwereld. De held, de zoektocht, de monsters en de strijd tussen goed en kwaad zijn allemaal onderdeel van het verhaal.

Uki and the outcasts 01
Uki and the outcasts 02
Uki and the outcasts 03
Uki and the outcasts 04

Dan nog even over de illustrator, David Wyatt die voor ons in heel grote mate bijdraagt aan het succes van de boeken van Kieran Larwood. Als illustrator voor de Podkin Eenoor- en ook de Uki trilogie is hij de beste keus die je je kunt bedenken.

Hij illustreerde al de mooiste fantasy verhalen met heksen, draken en de vreemdste monsters. Niet de minste daarvan zijn de klassiekers van Terry Pratchett en Tolkien maar bijvoorbeeld ook Peter Pan en Alladin.

Uki and the outcasts 05
Uki and the outcasts 06

Het tweede deel van de Uki Trilogie - Uki and the Swamp Spirtit is op 7 januari gepubliceerd, in hardcover en e-book. We lazen op de website van Kieran Larwood dat aan het slot van de trilogie hard gewerkt wordt, dit boek wordt in oktober van dit jaar verwacht en heet Uki and the Ghost Burrow.

Wij zijn nog in de Outcasts bezig (zo spannend!) en Swamp Spririt is nog met de post onderweg, vertraagd door de Brexit :)) dus we kunnen gelukkig nog even vooruit! Want hou je van lekker lezen tijdens de lockdown dan verveel je je nooit! 1 klein minpuntje voor de Uki trilogy, helaas zijn de boeken (nog?) niet in het Nederlands vertaald.

3 diamanten sterren voor Uki and the Outcasts!