Boodschappenlijstje
4 grote vrije uitloop eieren, kamertemperatuur
500 gram ricotta, kamertemperatuur
120 ml water
1 eetlepel boter, bereid
120 ml melk
1 vrije uitloop eidooier, op kamertemp.
1/2 theelepel zout
2 theelepels vanille-extract
125 gram patent bloem
60 gram suiker (of meer naar smaak)
100 gram boter, om te bakken
fruit, vers van uit blik, om te garneren
De mini-monstertjes kijken er al naar uit, wat is lekker dan pannenkoeken met fruit en poedersuiker? Vandaag maken we Blintzes, de pannenkoeken met ricotta en (optioneel) zure room die Joodse mensen tijdens Chanoeka eten. Ze zijn erg lekker maar wij doen iets meer suiker in de vulling, zoals het recept al suggereert.
Zo maak je Blintzes
Maak eerst de vulling en zet opzij
Klop de ricotta met gesmolten boter, dooier, vanille en suiker.
Nu het beslag: klop de eieren met water, melk, zout en meel.
Meng alles grondig door elkaar met de garde.
Klop het beslag glad maar overklop het niet!
Laat het beslag minstens 30 minuten afgedekt rusten, als er nog klontjes meel in zitten worden die wel opgenomen tijdens de rust
Verhit de pan met boter.
Schenk er beslag in.
Draai met de pan.
Bak de Blintzes enkele seconden per kant, ze mogen niet bruin worden
Laat ze op keukenpapier glijden.
Schep er 1 -2- eetlepels vulling op.
Rol de pannenkoek op.
Bak door tot het beslag op is.
Vul alle Blintzes.
Wij proberen eerst 1 rolletje uit.
Gaat goed, dan kunnen er 4 tegelijk.
Laat de pannenkoeken uitlekker op keukenpapier en snij ze dan netjes doormidden
Leg de Blintzes op een schaal en leg het fruit erbij.
Strooi er eventueel een laagje poedersuiker over.
חנוכה שמח! Fijne Chanoeka!