De boodschappen
1 courgette
1 aubergine
500 gram tros- of Roma tomaten
2 bollen mozzerella
100 gram geschaafde Pardano kaas
600 gram gepelde tomatenparten uit blik
1 pak verse lasagna bladen
zeezout en versgemalen zwarte peper
handje basilicum
50 ml olijfolie
Deze groenten- en kaaslasagne zal ook bij niet-vegetariers in de smaak vallen. Doordat de groenten eerst gegrild worden krijgt deze ovenschotel een lekker rokerig smaakje dat prima combineert met de pittige Italiaanse Pardano kaas.
Snij de courgette en aubergine in plakjes.
Bestrooi de gesneden aubergine met zout.
Verwarm de grillpan en bestrijk de groenten met olijfolie.
Grill ze tot ze mooie donkere streepjes hebben.
Verwarm de oven voor op 190°c.
Vet de bakvorm licht in met het restantje olijfolie.
Bedek de bodem dakpansgewijs met tomaat.
Daarop de groenten, basilicum en de knoflook.
Strooi ruimhartig zeezout en versgemalen zwarte peper op de groente.
Leg er gesneden mozzarella en lasagnebladen op*.
Eindig met bliktomaten en de helft van hun vocht.
Bestrooi de tomaten met versgemalen peper & zeezout.
Verdeel tot slot de geschaafde pardano over de lasagne.
*Herhaal de laagjes.
Dek de bakvorm af met aluminiumfolie.
Bak de lasagne 35 + 5 minuten zonder folie.
Geef er een groene salade en wat brood bij.