De boodschappen voor 2
150 gram tarwemeel
zeezout & versgemalen zwarte peper
75 gram koude boterblokjes
3 vrije uitloop eieren
2 eetlepels paneermeel
90 gram ricotta
45ml kookroom
1 courgette, in dunne plakken
100 gram kerstomaatjes, gehalveerd
1 rode ui, in dunne ringen
50 gram Parmigiano Reggiano
wat kiemgroente, 2 tomaatjes en uiringen
Deze vegetarische mini-quiches zijn zo lekker, daar hoef je echt geen vegetariër voor te zijn! De heerlijke tomaten zijn van Frank de Koning via Rechtstreex
Zo maak je de mini-quiches
Mix de bloem met een snuf zout en de boter tot grote kruimels.
Mix er 1 ei en 1 eetlepel water door.
Blijf mixen totdat het deeg samenhang heeft.
Rol het deeg in vershoudfolie, leg het in de ijskast.
Laat het deeg 30 minuten rusten en vet intussen de vormpjes in.
Rol het deeg tot 0.5 cm dikte en steek er cirkels uit.
Bekleed de vormpjes met de iets grotere deegcirkels.
Prik gaatjes in de bodem van het deeg.
Strooi een dun laagje paneermeel op de bodem.
Verwarm de oven voor op 180°C
Klop de eieren met de ricotta en de kookroom.
Breng het mengsel op smaak met zeezout & versgemalen peper.
Leg de schone, gesneden groenten in de vormpjes.
Giet er eimengsel over en strooi er Parmigiano Reggiano op.
Zet de quiches in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze +/- 35 minuten, tot ze gestold en goudbruin zijn.
Laat de quiches iets afkoelen en serveer ze met kiemgroente, tomaatjes, ui, en sla er op.