SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Vegetarische mini-quiches

gezond & lekker
Nederlands, Lunch, Taart en Vegetarisch
Vegetarische mini quiche sidepic

De boodschappen voor 2
150 gram tarwemeel
zeezout & versgemalen zwarte peper
75 gram koude boterblokjes
3 vrije uitloop eieren
2 eetlepels paneermeel
90 gram ricotta
45ml kookroom
1 courgette, in dunne plakken
100 gram kerstomaatjes, gehalveerd
1 rode ui, in dunne ringen
50 gram Parmigiano Reggiano
wat kiemgroente, 2 tomaatjes en uiringen

Vegetarische mini quiche sidepicll

Deze vegetarische mini-quiches zijn zo lekker, daar hoef je echt geen vegetariër voor te zijn! De heerlijke tomaten zijn van Frank de Koning via Rechtstreex

Zo maak je de mini-quiches

Vegetarische mini quiche 01
Vegetarische mini quiche 02
Vegetarische mini quiche 03
Vegetarische mini quiche 04
Mix de bloem met een snuf zout en de boter tot grote kruimels.
Mix er 1 ei en 1 eetlepel water door.
Blijf mixen totdat het deeg samenhang heeft.
Rol het deeg in vershoudfolie, leg het in de ijskast.
Laat het deeg 30 minuten rusten en vet intussen de vormpjes in.
Vegetarische mini quiche 05
Vegetarische mini quiche 06
Vegetarische mini quiche 07
Vegetarische mini quiche 08
Rol het deeg tot 0.5 cm dikte en steek er cirkels uit.
Bekleed de vormpjes met de iets grotere deegcirkels.
Prik gaatjes in de bodem van het deeg.
Strooi een dun laagje paneermeel op de bodem.
Verwarm de oven voor op 180°C
Vegetarische mini quiche 09
Vegetarische mini quiche 10
Vegetarische mini quiche 11
Vegetarische mini quiche 12
Klop de eieren met de ricotta en de kookroom.
Breng het mengsel op smaak met zeezout & versgemalen peper.
Leg de schone, gesneden groenten in de vormpjes.
Giet er eimengsel over en strooi er Parmigiano Reggiano op.
Zet de quiches in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze +/- 35 minuten, tot ze gestold en goudbruin zijn.
Vegetarische mini quiche 14
Vegetarische mini quiche home
Laat de quiches iets afkoelen en serveer ze met kiemgroente, tomaatjes, ui, en sla er op.