Icon en

Vergeten Oorlog

Wat betekende WO ll voor deze kinderen?
Leesboek, Geschiedenis, Informatief en leerzaam en Oorlog en Vrede
Vergeten oorlog sidepic

Vergeten Oorlog
Auteur: Schrijvers van de Ronde Tafel
Illustrator: Hugo van Look e.a.
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: januari 2013
Uitgeverij: Leopold
ISBN13: 9789025863012
Prijs: € 16.99 (HC)
Leeftijd: vanaf 10 - 11 jaar

Vergeten oorlog sidepicll

We lezen vandaag een ontroerend maar heel mooi boek: Vergeten Oorlog. Het boek is geschreven door de Schrijvers van de ronde tafel, een groep van 20 bekende Nederlandse auteurs die samen de mooiste geschiedenisboeken schrijven. Waarbij geschiedenis de bindende factor is, in deze groep van verschillende schrijvers. Uit de vele boeken die ze samen geschreven hebben is dit een bijzonder boek,

In dit boek vertellen 10 kinderen die de tweede wereld oorlog ook hebben meegemaakt hun verhalen. Want misschien weet je al dat de Tweede Wereldoorlog zich niet alleen in Europa afspeelde. Maar onder andere ook in deze 10 landen: Ethiopië, China, Polen, Suriname, Irak, Rusland, de Nederlandse Antillen, Marokko, Kroatië en Nederlands-Indië.

Vergeten oorlog 01
Vergeten oorlog 02
Vergeten oorlog 03
Vergeten oorlog 04

Vandaag is het Bevrijdingsdag in Nederland, 5 mei is de dag dat de vijand definitief uit Nederland verdreven was. Elk jaar wordt hier nog bij stilgestaan, Hoewel de kinderen uit deze oorlogstijd bijna allemaal verdwenen zijn blijft het heel belangrijk om deze verhalen te lezen. Zodat de kinderen van nu er in de toekomst hopelijk voor kunnen zorgen dat er echt wereldvrede komt, op onze aarde. Want de aarde is van iedereen!

3 helder stralende, hoopvolle sterren voor Vergeten Oorlog, van de jonge luisteraars en hun voorlezers!