De boodschappen
500 gram kersen
een pak lange vingers
rode vruchtensiroop
optioneel: Cherry Brandy
1 liter vanille vla
1/4 liter slagroom
3 eetlepels suiker
stukje chocola
Hollandse kersen zijn lekker zoet in augustus, dus de kids zijn er gek op! Snel en simpel maak je er een mooie Britse trifle mee. Voor kids met limonadesiroop, voor volwassen vervang je de siroop - naar goed Brits gebruik - door cherry brandy. Een beetje booz in de trifle is nooit weg natuurlijk.
TIP! Gebruik voor alle zekerheid twee soorten glazen zodat de trifles met alcohol niet bij de kids terecht komen.
Zo maak je een Kersen trifle
Was de kersen en leg wat mooie exemplaren opzij.
Haal de steeltjes eraf en de pitten eruit.
Breek 2 lange vingers per glas.
Druppel cherry brandy op de kaakjes.
Gebruik fruitsiroop voor kids.
Schenk er vanillevla over.
Schep de kersen op de vla.
Zet de glazen 15 tot 30 minuten in de ijskast om te koelen en om de smaken van de alcohol of siroop te laten intrekken.
Klop intussen de slagroom stijf met suiker.
Spuit een grote toef slagroom op de kersen.
Rasp er chocola naar smaak over.
Garneer de toetjes met de achtergehouden kersen.
Ga lekker buiten in het zonnetje van je trifle genieten, heerlijk!