De boodschappen voor 2
250 gram kabeljauw filet
2 limoenen
1 rode peper
50 ml olijfolie
12 kerstomaatjes
1 rood uitje
takjes coriander
1 avocado
zeezout naar smaak
¼ rode kooltje
taco schelpen
Tacos met vis zijn niet zo traditioneel als die met gehakt maar wij vinden ze erg lekker. Ze zijn prima 's middags voor te bereiden, dan zijn ze 's avonds lekker snel klaar!
Zo maak je Tacos met vis
Begin met het marineren van de vis
Roer de olijfolie en het sap van een ½ limoen door elkaar.
Snij een halve rode peper in heel kleine stukjes en voeg toe.
Snij de kabeljauw in stevige reepjes, leg ze in de marinade.
Dek af met vershoudfolie en laat de vis marineren.
Zet de schaal met vis minimaal 30 minuten in de ijskast, schaaf intussen de rode kool fijn en maak de de tomatensalsa.
Bestrooi de rode kool met wat zout, laat het in +/- 15 minuten zacht worden.
Pers de halve limoen, snij de ui en tomaat klein en hak de coriander.
Schep alles door elkaar met het limoensap en voeg zout naar smaak toe.
Maak de guacamole
Schep de avocado leeg en doe het in de blender.
Voeg limoensap en zout naar smaak toe en blitz.
Schep de guacamole over in een schaaltje.
Toast de tacos volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Bak de vis in een scheutje olijfolie lichtbruin.
Vul de tacos met rode kool, salsa en vis, strooi er coriander over.
Zet het schaaltje met guacamole er bij en eet smakelijk!