Boodschappenlijstje
125 gram bloem
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
½ theelepel bakpoeder
rolfondant, grijs, lila, oranje en lichtblauw
rolfondant, zwart en wit (ogen)
optioneel: eetbare glitter
Onze mini-monsters zijn dol op Sea Life Aquarium in Scheveningen maar deze vakantie komt het er niet van, we hebben het al te druk! Daarom bakken we vissenkoekjes met ze, ook leuk in de vakantie ;) Bij koek-it.nl kochten wij de vis en haai uitsteker, ze hebben ook verschillende dolfijnen, een walvis en allerlei andere waterdieren.
Zo maak je Vissenkoekjes
Klop de boter met de suiker romig.
Voeg ei en vanille-extract toe.
Klop tot het bleek en romig is.
Zeef het meel er in gedeelten bij.
Mix het meel er kort door.
Kneed het deeg kort met de hand.
Laat het deeg 1 uur rusten in de ijskast.
Neem het deeg uit de ijskast en kneedt het kort door, met de hand
Verwarm de oven voor op 170°C en leg bakpapier op de bakplaat
Rol het deeg tot 1cm dikte.
Steek er vissen uit.
Leg de vissen op de bakplaat.
Zet de koekjes 30 minuten in de ijskast.
Bak de koekjes in 10 -12 minuten goudbruin.
Laat de koekjes afkoelen op de plaat, dan op een rooster.
Terwijl de koekjes afkoelen steken we rolfondant uit
Rol het fondant dun uit.
Steek er haaien uit.
Steek de vissen uit.
Rol ogen tussen je handen.
Plak de fondant vissen en de ogen op de koekjes.
We geven bubbeltjes Spa bij de vissen, met een drupje kleurstof. :)
We doen er ook nog vissen-ijsblokjes in!