SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een lichtzoet vlechtbrood

bij het paasontbijt
Brood bakken, Pasen, Nederlands en Ontbijt
Vlechtbrood side

De Boodschappen
21 g verse gist
125 ml lauwwarme melk
50 gram suiker
2 vrije uitloop eieren
snuf zout
400 gram tarwebloem
80 gram boter

Vlechtbrood home

Een licht-zoet vlechtbrood staat prachtig op de paas-ontbijttafel en het valt ontzettend mee om zelf te bakken. Niet gedacht dat dit het resultaat zou zijn #feeling proud!

Zo maak je een vlechtbrood

Vlechtbrood 01
Vlechtbrood 02
Vlechtbrood 03
Vlechtbrood 04
Verwarm de melk op een laag pitje tot lauw.
Los er de gist en 1 theelepel suiker in op.
Laat de mix 15 minuten rusten op een warme plaats.
Voeg de suiker, eieren en zout toe en mix.
Vlechtbrood 05
Vlechtbrood 06
Vlechtbrood 07
Mix tot 1 geheel.
Zeef het meel erbij en mix.
Voeg de boter toe en mix.
Vlechtbrood 08
Vlechtbrood 09
Vlechtbrood 10
Vlechtbrood 12
Mix totdat er een grof deeg ontstaat.
Kiep het deeg op een bakmat.
Kneedt het deeg 10 min. stevig door.
Laat het afgedekt 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°c en leg bakpapier op de bakplaat.
Vlechtbrood 13
Vlechtbrood 16
Vlechtbrood 17
Het deeg moet in volume verdubbelen.
Rol het in drie strengen en maak een vlecht.
Bedek met folie en laat 15 minuten rijzen.
Klop het ei los en bestrijk de broodvlecht ermee.

Tip! Leg aluminiumfolie over het brood als het te snel bruin wordt.

Vlechtbrood 20
Vlechtbrood promo
Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin. 
Heerlijk met homemade jam of marmelade!