De Boodschappen
21 g verse gist
125 ml lauwwarme melk
50 gram suiker
2 vrije uitloop eieren
snuf zout
400 gram tarwebloem
80 gram boter
Een licht-zoet vlechtbrood staat prachtig op de paas-ontbijttafel en het valt ontzettend mee om zelf te bakken. Niet gedacht dat dit het resultaat zou zijn #feeling proud!
Zo maak je een vlechtbrood
Verwarm de melk op een laag pitje tot lauw.
Los er de gist en 1 theelepel suiker in op.
Laat de mix 15 minuten rusten op een warme plaats.
Voeg de suiker, eieren en zout toe en mix.
Mix tot 1 geheel.
Zeef het meel erbij en mix.
Voeg de boter toe en mix.
Mix totdat er een grof deeg ontstaat.
Kiep het deeg op een bakmat.
Kneedt het deeg 10 min. stevig door.
Laat het afgedekt 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°c en leg bakpapier op de bakplaat.
Het deeg moet in volume verdubbelen.
Rol het in drie strengen en maak een vlecht.
Bedek met folie en laat 15 minuten rijzen.
Klop het ei los en bestrijk de broodvlecht ermee.
Tip! Leg aluminiumfolie over het brood als het te snel bruin wordt.
Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin.
Heerlijk met homemade jam of marmelade!